Un general ucrainean din serviciile de spionaj îl acuză pe Simion că s-a întâlnit cu spioni ruși. Reacția AUR

Un general ucrainean din serviciile de spionaj îl acuză pe Simion că s-a întâlnit cu spioni ruși. Reacția AUR

Un general ucrainean din cadrul serviciilor de spionaj a confirmat în presa ucraineană cel puțin o întâlnire a liderului AUR cu serviciile speciale rusești. În replică, partidul susține că „adversarii tradiționali a intereselor României au declanșat o ofensivă” împotriva lui George Simion.

George Simion, președintele AUR FOTO: Inquam Photos

Potrivit publicației ucrainene Obozrevatel, primul șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei și fostul prim-vicepreședinte al SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), Oleksandr Skipalsky, a confirmat cel puțin o întâlnire a liderului AUR cu serviciile speciale rusești.

„Cât despre celălalt politician român, deputatul George Simion , și contactele sale cu rezidența serviciilor speciale ruse de pe teritoriul Ucrainei, potrivit lui Skipalsky, unul dintre ofițerii SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției Ianukovici a confirmat cel puțin un fapt a unei astfel de întâlniri. Acesta mai spune spune că de multă vreme au existat servicii speciale rusești în Ucraina”, se precizează în publicația ucraineană Obozrevatel.

Reacția AUR

Partidul condus de George Simion a reacționat, într-o postare pe Facebook, la acuzațiile aduse și susține că „adversarii tradiționali ai intereselor României și Republicii Moldova au declanșat o ofensivă susținută împotriva celui mai cunoscut politician unionist din țara noastră”.

„Dezvăluirile marca SBU, care ar scoate la iveală presupusa alianță între liderul unioniștilor români și serviciile secrete ruse, vin după ani și ani de tăcere suspectă și urmează unor foarte ciudate informații lansate de Kiev ce anunțau iminenta invadare a Republicii Moldova de armata rusă”, se arată în postarea partidului AUR.

AUR arată că „dacă unim toate punctele, rezultă că mișcarea unionistă din România, întruchipată chiar și pentru inamicii politici de figura lui George Simion, ar fi creația serviciilor secrete ruse”.

Totodată, partidul condus de George Simion face trimitere la faptul că Ucraina a anexat teritorii din componența României.

„Atunci când cheamă în ajutor lumea întreagă pentru a-și apăra țara de agresiunea Rusiei, președintele Zelenski e conștient că e beneficiarul și girantul acelorași rapturi, agresiuni și nedreptăți istorice care au răpit României Mari regiuni întregi aflate azi în componența Ucrainei?

Sau „generalii SBU” nu își mai coordonează acțiunile cu actuala conducere a țării și acționează la rândul lor după o agendă personală? Și dacă este așa, a cui ar putea fi agenda?”, se arată în postarea AUR de pe Facebook.

Acuzație similară și din partea unui fost fost ministru moldovean

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, susține că George Simion a avut o întâlnire , în urma că 12 ani, cu un șef al FSB-ului.

Fostul ministru moldovean susține că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, care „era foarte bine informat”. De asemenea, acesta precizează că nu a văzut niciun document oficial în acest sens.

„Era perceput ca un unionist din România, așa îl percepeam și eu. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce. Cum poate să fie expulzat cineva care este unionist, prieten cu Republica Moldova? Atunci eu, fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS, și l-am întrebat cum a putut să îl expulzeze. El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat (...) că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt (...) Mi-a zis că la noi în Moldova George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. (...) Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat”, a declarat fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, potrivit ILD.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu