Un nou protest în Piața Victoriei; manifestanții, nemulțumiți de amendamentele la legea grațierii

Un nou protest în Piața Victoriei; manifestanții, nemulțumiți de amendamentele la legea grațierii

Un nou protest are loc, miercuri seara, în Piața Victoriei din capitală, cei câteva sute de manifestanți adunați până în jurul orei 21,00 fiind nemulțumiți de amendamentele la legea grațierii votat în cursul zilei în Comisia juridică a Senatului.

Protestul are loc în fața Palatului Victoria, pe scuarul central din Piața Victoriei, locul unde au avut loc manifestațiile de amploare din luna februarie.

La ora transmiterii acestei știri, peste 500 la persoane protestează în piață. Protestatarii flutură steaguri tricolore și steaguri al Statelor Unite, și scandează împotriva clasei politice.
Ei afișează pancarte pe care scrie: "Ați furat și ați vândut 23 de milioane de oameni", "Ajunge 27 de ani cu criminalii".

Polițiștii rutieri au declarat, pentru AGERPRES, că traficul în zona Victoriei a fost deviat. Circulația a fost întreruptă dinspre Piața Romană spre Piața Victoriei și dintre Bulevardul Iancu de Hunedoara spre Aviatorilor

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. De asemenea, sunt grațiate fapte săvârșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia.
Decizia de grațiere a acestor fapte a fost luată în comisie cu cinci voturi ''pentru'' și trei ''împotrivă''.

Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Băsescu (PMP) și de Liviu Brăiloiu (PSD).

În varianta inițială a proiectului de lege al Guvernului, aceste fapte erau exceptate de la grațiere.

* ORA 19:18 Brașov: Protest spontan după amendarea în Senat a proiectul legii grațierii

Aproximativ 30 de persoane protestează miercuri, începând cu ora 18.00, în fața Prefecturii Brașov, după adoptarea de către Comisia Juridică a Senatului a unor amendamente la proiectul legii grațierii.
Oamenii prezenți la protest, care este unul spontan, poartă pe braț banderole galbene cu înscripția #REZIST.

"La fel cum s-a întâmplat și cu OUG nr. 13, probabil că încearcă în acest moment sistemul acela cu "broasca fiartă de vie", adică ușor, ușor modifică anumite lucruri, pas cu pas, pentru ca noi să nu ne dăm seama. Eu — și pare-se mai multă lume din Brașov — nu putem accepta acest lucru și am ieșit în stradă. Vom continua să ieșim și suntem conștienți că votul din Senat nu este unul final. Camera Deputaților este decizională, dar vrem să dăm acest semnal cum că România este în continuare trează și va ieși în stradă împotriva corupției", a declarat Radu Hossu, organizator al protestului.

Acesta a precizat că următoarea acțiune în stradă va fi sâmbătă, la care se așteaptă ca numărul participanților să fie mult mai mare.

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament prin care se grațiază peroanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență.

Senatorul PMP Traian Băsescu a propus să fie grațiată luarea de mită, explicând că mulți oameni politici sunt acuzați atât de această infracțiune, cât și de cea de abuz în serviciu pentru fapte săvârșite în campanii electorale, "când toate partidele s-au finanțat ilegal".

AGERPRES / (AS — autori: Roberto Stan, Mihaela Tudorache, Jana Pintili, editori: Marius Frățilă, Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...