Un obiect neidentificat a pătruns în spaţiul aerian polonez, din direcţia Belarusului

Un obiect neidentificat a pătruns în spaţiul aerian polonez, din direcţia Belarusului

Ministerul apărării de la Varşovia a comunicat sâmbătă că un obiect neidentificat a pătruns în spaţiul aerian polonez, din direcţia Belarusului, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Avion neidentificat. FOTO (generic) Shutterstock

Anunțul a fost făcut printr-un mesaj pe Twitter.

„Centrul de Operaţiuni Aeriene a observat apariţia în spaţiul aerian polonez a unui obiect care zbura dinspre Belarus", a anunţat ministerul, care a adăugat că „probabil este un balon de observaţie", iar „contactul s-a pierdut în apropiere de Rypin" (un oraş mic din nordul Poloniei).

Este în curs o căutare a obiectului, spune un purtător de cuvânt al Forţei de Apărare Teritorială. Reuters nu a reuşit să obţină imediat comentarii din partea autorităţilor ruse şi belaruse.

Incidentele de la sfârșitul anului trecut fac Polonia mai vigilentă

Potrivit Agenţiei, Polonia este foarte atentă la încălcarea spaţiului său aerian , în contextul războiului din Ucraina vecină, după incidentele din noiembrie şi decembrie anul trecut , când pe teritoriul polonez au ajuns rachete.

Doi polonezi au murit în noiembrie loviţi de o rachetă pusă de Varşovia pe seama unei lansări greşite a apărării antiaeriene ucrainene, iar în aprilie un obiect militar a fost descoperit în nordul ţării. Securitatea naţională este un subiect important înaintea alegerilor din acest an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro