Una dintre victimele exploziei de la Cluj-Napoca, transportată cu elicopterul la București

Una dintre victimele exploziei de la Cluj-Napoca, transportată cu elicopterul la București

Una dintre victimele exploziei care a avut loc duminică la un bloc din Cluj-Napoca - o tânără în vârstă de 21 de ani - a fost transportată cu un elicopter SMURD la București, ea având arsuri pe 48% din suprafața corpului.  Explozie într-un bloc din Cluj-Napoca; trei persoane rănite și șapte apartamente avariate

Ea va fi dusă la Spitalul de Arși din Capitală. Alte două persoane — rănite în urma exploziei — au primit îngrijiri medicale la spitalul din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost convocată duminică, după accident, ca urmare a exploziei la un bloc din municipiul Cluj-Napoca, pe strada Fântânele. Trei persoane au fost rănite în urma exploziei și mai multe apartamente au fost afectate de deflagrație.

În urma ședinței CJSU Cluj, s-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiștii Inspectoratului Județean în Construcții Cluj, urmând să se facă o expertiză amănunțită privind identificarea cauzelor și efectelor exploziei.

Furnizorii de utilități au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari (s-au reluat alimentările cu gaz, energie electrică și apă pentru toate apartamentele din scara blocului, cu excepția celor două afectate care au fost sigilate pentru cercetări).

''S-a stabilit, de asemenea, necesitatea informării preventive a populației prin comunicate de presă pentru utilizarea în conformitate cu instrucțiunile în vigoare a alimentării cu gaze naturale. Instituțiile statului, cu responsabilități în domeniu, continuă monitorizarea la fața locului până la remedierea situației'', se arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

La întâlnirea convocată de prefectul Gheorghe Vușcan au participat primarul municipiului, Emil Boc, șeful IPJ Cluj, chestor de poliție Tudor Grindean, colonelul Florinel Budișan de la IJJ Cluj, Cristian-Elly Paliștan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile, colonel Ion Moldovan, inspector șef ISU Cluj. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Regional în Construcții NV și ai Direcției de Sănătate Publică, E.ON Gaz, ai Companiei de Apă Cluj, medic-șef UPU-SMURD Cluj, dr. Adela Golea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…