Unde s-a ajuns: FCU Craiova nu poate să organizaze un meci. Ce se întâmplă la partida cu U Cluj

Unde s-a ajuns: FCU Craiova nu poate să organizaze un meci. Ce se întâmplă la partida cu U Cluj

FCU Craiova a solicitat ca meciul de vineri cu U Cluj, din etapa a 24-a din Superliga să se joace fără spectatori. Potrivit gsp.ro, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” din Craiova a transmis că este de acord cu decizia oltenilor.

Adrian Mititelu și fiul său sunt în răzvoi cu galeria FCU Craiova. Foto Sportpictures

Meciul de fotbal se va disputa fără spectatori, însă jandarmii vor fi prezenți pentru a preveni orice încălcare de la normele legale. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri, aflându-se în imediata apropiere a arenei sportive.

În cazul în care sunt suporteri care doresc să își susțină echipa în anumite locații din spațiul public, le recomandăm să se manifeste în mod civilizat, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice și să se delimiteze de orice formă de violență verbală sau fizică”, a transmis Jandarmeria Craiova.

În urma scandalului de la Sf. Gheorghe, unde meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor Craiovei, Adrian Mititelu a anunțat că va închide porțile spectatorilor în perioada următoare, fără a spune și perioada în care se va întâmpla acest lucru.

Partida Sepsi - FCU Craiova a fost întreruptă difinitiv din cauza scandărilor fanilor. Foto Inquam

Partida Sepsi - FCU Craiova a fost întreruptă difinitiv din cauza scandărilor fanilor. Foto Inquam

„Vom juca o perioadă fără spectatori. Nu mai sunt capabil să pot organiza un meci de fotbal. Mai ales că am informații că (n.r. - ultrașii) vor să vină, să facă, să distrugă... Decizia e luată. Nu mai suntem capabili să organizăm un meci de fotbal în Craiova, dar nu mutăm echipa din oraș”, anunțase Mititelu.

FCU Craiova a comunicat deja la LPF că partida cu U Cluj se va disputa fără spectatori, pe motiv că nu poate garanta organizarea meciului în condiții optime. Liga Profesionistă de Fotbal i-a îndreptat pe aceștia să aplice prevederile Legii 4, care spune că planul de acțiune trebuie aprobat de comandantul structurii de jandarmi competente teritorial, scrie gsp.ro.

Nici fanii clujeni nu au acees pe stadion

Decizia se aplică ambelor galerii, astfel că nici U Cluj nu ar beneficia de sprijinul fanilor. Inițial, ardelenii au vrut să conteste decizia craiovenilor, dar apoi au fost convinși că hotărârea este cea optimă în condițiile date.

Nu e problemă dacă se joacă fără spectatori, important e ca fotbaliștii să fie concentrați pe teren, chiar dacă nu sunt spectatori. Am încredere că vor face un joc foarte bun. Nu vorbesc de suporteri, nu mă interesează. Pe mine mă interesează ca echipa să joace bine și o să vedem rezultatul. Nu știu regulamentele, mă gândesc doar la meciul de mâine”, a declarat Nicolo Napoli, antrenorul FCU Craiova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”