Ungaria: Viktor Orban se pregăteşte pentru alegerile din 2022 anunţând creşteri de salarii şi sprijin pentru familii

Ungaria: Viktor Orban se pregăteşte pentru alegerile din 2022 anunţând creşteri de salarii şi sprijin pentru familii

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat joi o creştere a salariului minim şi a reiterat planurile de reduceri fiscale pentru familii în 2022, lansându-şi astfel campania pentru alegerile ce vor avea loc anul viitor şi care se profilează ca o competiţie strânsă, pentru prima dată în ultimii zece ani, relatează Reuters.

Premierul naţionalist de dreapta a marcat trei victorii succesive masive începând din 2010, dar acum pentru prima dată partidele de opoziţie s-au unit împotriva formaţiunii sale Fidesz, ajungându-l din urmă în sondajele de opinie, aminteşte Reuters.

Miercuri, Viktor Orban a anunţat că de la începutul anului viitor familiile cu copii vor beneficia de importante reduceri fiscale, în valoare totală de peste 550 miliarde de forinţi (1,9 miliarde de dolari), în cazul în care creşterea economică ajunge la cel puţin 5,5% în acest an.

Orban a afirmat deja anterior că tinerii sub 25 de ani nu vor mai plăti impozit pe venitul personal începând din 2022.

Joi, premierul a declarat că guvernul va lansa o consultare naţională cu privire la relansarea economiei după pandemia de coronavirus, un chestionar trimis cetăţenilor, plătit de la bugetul de stat, folosit de mulţi ani de Orban ca instrument de campanie.

"Aş vrea să confirm că ne vom asuma sarcina creşterii salariului minim la 200.000 de forinţi (700 de dolari) pe lună, într-unul sau mai mulţi paşi", a spus Viktor Orban într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că întreprinderile mici vor trebui compensate cu reduceri de impozite pentru a putea finanţa această majorare a salariilor. Salariul minim în Ungaria este în prezent la 167.400 forinţi (590 de dolari).

Un sondaj efectuat luna trecută de grupul de reflecţie Republikon a arătat o cursă strânsă între Fidesz şi lista comună a şase partide de opoziţie, cu 32% din preferinţele de vot pentru partidul premierului, puţin sub cele 33% pentru platforma opoziţiei.

Viktor Orban şi-a făcut campanie cu susţinerea vaccinării în masă a ungurilor împotriva COVID-19, limitată deocamdată la circa 55% din populaţie, iar acum pariază pe o revenire economică rapidă pentru a contribui la realegerea sa la scrutinul din 2022.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis