UPDATE Protestatar condus la secție pentru că a rămas pe șosea după ce jandarmii au eliberat traficul

UPDATE Protestatar condus la secție pentru că a rămas pe șosea după ce jandarmii au eliberat traficul

O persoană care participa la protestul din apropierea Palatului Parlamentului a fost condusă la secție și riscă o amendă de 500 de lei întrucât a rămas pe trecerea de pietoni pentru a determina mașinile să se oprească după ce jandarmeria eliberase traficul, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, Georgian Enache.

Potrivit sursei citate, persoana va fi amendată conform Legii 60/1991, art.26 lit.e), care face referire la acțiuni sau manifestări cu intenția de tulburare în orice mod a adunărilor publice.

Un alt incident s-a produs la protest când o persoană a acuzat că o mașină care a ieșit din curtea Palatului Parlamentului ar fi atins-o.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Poliția Rutieră urmează să stabilească dacă s-a produs vreo infracțiune sau vreo abatere de la regimul rutier.

ORA 21.44 Câteva sute de persoane protestează în fața Parlamentului

Câteva sute de persoane protestează miercuri seara, în fața clădirii Parlamentului, împotriva modificărilor aduse legilor justiției.

Aceștia au venit cu steaguri tricolore și ale Uniunii Europene și cu pancarte cu mesaje cum ar fi "Vă vedem", "Hoții", "PSD, ciuma roșie", "Respingeți legile injustiției", "Jos ghearele de pe justiție".

Ei scandează lozinci cum ar fi "Hoții", "Jos corupția", "Vrem medicamente, nu legi infecte", "Parlament penal, marș la tribunal".

În jurul orei 20,30 a avut loc o busculadă între protestatari și jandarmi în momentul în care protestatarii au pătruns pe bulevardul Națiunile Unite, dintre Parcul Izvor și Palatul Parlamentului, ei încercând să blocheze circulația autovehiculelor. În urma intervenției jandarmilor, a fost restabilită ordinea în zonă.

La ora transmiterii acestei știri traficul rutier pe bulevardul Națiunilor Unite nu este blocat, derulându-se sub coordonarea echipajelor de la Poliția Rutieră. Grupul de protestatari este cantonat pe trotuarul de lângă Parcul Izvor, fiind înconjurat de un cordon de jandarmi.

AGERPRES / (AS — autori: Mihai Stoica, Daniel Florea, editori: Marius Frățilă, Antonia Niță, editori online: Simona Aruștei, Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...