Uraganul Hilary ar putea aduce precipitații cât pentru un an în unele zone din sud-vestul SUA

Uraganul Hilary ar putea aduce precipitații cât pentru un an în unele zone din sud-vestul SUA

Îngrijorarea este tot mai mare în legătură cu faptul că uraganul Hilary va dezlănțui o cantitate uriașă de ploi torențiale în sud-vestul Statelor Unite și în unele părți ale Californiei.

Uraganul Hilary FOTO: Facebook/AccuWeather

Hilary ar putea provoca mai mult de un an de ploi în părți din trei state: California, Nevada și Arizona. Din cauza acestei amenințări, unele zone din California se confruntă cu un risc rar ridicat de precipitații excesive. Această amenințare de nivel 4 din 4 este prima care a fost emisă vreodată pentru această parte a sudului Californiei, scrie edition.cnn.com.

Hilary era un puternic uragan de categoria 4 care se agita la aproximativ 400 de mile sud de Cabo San Lucas, Mexic, vineri dimineață, cu vânturi susținute, cu rafale mai puternice, a declarat Centrul Național pentru Uragane.

Furtuna a cunoscut o intensificare rapidă incredibilă joi și vineri, trecând de la furtună tropicală la uragan de categoria 4 în doar 24 de ore. Se preconizează că Hilary va rămâne de categoria 4 în timp ce se apropie de peninsula Baja California din Mexic până sâmbătă.

Există un anumit potențial ca Hilary să devină primul uragan de categoria 5 din acest sezon, pentru scurt timp înainte de a intra în ape mai reci și de a-și pierde din putere.

Oficialii au emis avertizări de uragan și avertizări de furtună tropicală pentru Baja California și nord-vestul Mexicului, în timp ce centrul lui Hilary se apropie de această țară în weekend.

Rămâne o gamă largă de rezultate pentru cele mai puternice vânturi din SUA, pe măsură ce furtuna se deplasează spre nord în următoarele două zile. Abaterile mici în traiectoria uraganului ar putea schimba prognoza pentru cele mai intense ploi și vânturi.

Hilary are mai multe șanse să ajungă în Mexic și să traverseze California, dar dacă va ajunge în California ca furtună tropicală, ar fi prima furtună de acest fel care ajunge în California în aproape 84 de ani, potrivit datelor Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice.

Prima alertă de furtună tropicală din istorie a fost emisă vineri dimineață pentru anumite zone din sudul Californiei, a anunțat Centrul Național pentru Uragane. Aceasta se întinde de la granița dintre California și Mexic până la limita dintre comitatul Orange County și comitatul Los Angeles.

"Amenințarea de impact semnificativ al vântului continuă să crească pentru porțiunile nordice ale Peninsulei Baja California și sud-vestul Statelor Unite, în special în zonele cu relief muntos", a precizat joi seară centrul pentru uragane.

Sud-vestul țării se pregătește pentru inundații semnificative

Se așteaptă ca Hilary să slăbească substanțial înainte de a ajunge în sudul Californiei și în unele părți din sud-vest, dar, indiferent de puterea sa, furtuna va spori precipitațiile abundente și va crește pericolul de inundații.

Se așteaptă ca ploile abundente să înceapă să afecteze sud-vestul sâmbătă și până la începutul săptămânii viitoare, cu cele mai intense averse probabil duminică și luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB