Uriașa navă care a aparținut co-fondatorului Microsoft s-a răsturnat în portul din Edinburgh

Uriașa navă care a aparținut co-fondatorului Microsoft s-a răsturnat în portul din Edinburgh

25 de persoane au fost rănite după ce o navă s-a răsturnat într-un șantier naval din Edinburgh. Serviciul Scoțian de Ambulanță a spus că 15 persoane au fost duse la spital, iar 10 au fost tratate la locul incidentului. Potrivit autorităților, de vină pentru incident ar fi fost vântul puternic.

Imaginile postate pe rețelele sociale arată o navă uriașă, de 3.000 de tone, înclinată la 45 de grade. Potrivit BBC , care citează Serviciul Scoțian de Ambulanță, incidentul a fost înregistrat la 08:29.

„Am trimis cinci ambulanțe, un elicopter, trei echipe de traumatologie, echipa noastră de operațiuni speciale (SORT) și un vehicul de transport de pacienți... 15 pacienți au fost duși la spital, iar alți 10 au fost tratați la fața locului”, se precizează într-un comunicat.

Poliția a făcut un apel către public prin care cere să evite zona pentru a permite circulația fluidă a serviciilor de urgență.

Paza de coastă a trimis mai multe echipe din zonă pentru a interveni, în timp ce pompierii au trimis patru autospeciale.

Cammy Day, liderul consiliului local din Edinburgh, a spus că este „profund îngrijorat” să audă de incident. „Gândurile mele se îndreaptă către toți cei afectați și le doresc o recuperare completă și rapidă”, a spus el.

Echipele noastre sprijină serviciile de urgență în orice mod posibil. Vă rugăm să evitați zona pentru a permite accesul echipajelor”, a scris pe Twitter Adam McVey, consilier din Leith, cartierul în care se află portul.

El a postat pe Twitter și o fotografie a navei.

Nava de 76 metri, care a fost deținută de co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, a fost adusă în acest port în 2020 și nu a mai fost folosit de atunci. Este singurul vas privat din lume echipat pentru a explora adâncimi de 6.000 de metri. Este, de asemenea, și banc de testare pentru noi echipamente de mare adâncime.

Ea a fost utilizată pentru căutări de epave în ape adânci, inclusiv a crucișătorului USS Indianapolis, scufundat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care a fost descoperit la 5,5 km de suprafața apei.

Paul Allen a murit în 2018, după ce a anunțat că cea mai mare parte a averii sale va fi utilizată în scopuri filantropice și de cercetare științifică.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am văzut poza şi mi-am dat seama că nu se leagă ceva” / Lunetistul care a ucis un terorist de la 3,5 km contrazice FBI-ul în cazul atentatului asupra l…

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani

5 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)