Vaslui: Magistraţii au aprobat eliberarea condiţionată a unuia dintre cei 7 tineri din Văleni acuzaţi de viol

Vaslui: Magistraţii au aprobat eliberarea condiţionată a unuia dintre cei 7 tineri din Văleni acuzaţi de viol

Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au admis eliberarea condiţionată a unuia dintre cei şapte tineri din Văleni, care au agresat sexual, în noiembrie 2014, timp de mai multe ore, o elevă în vârstă de 18 ani.

Este vorba despre un tânăr condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare, pentru viol în forma agravantă şi lipsire de libertate, el fiind unul dintre cei trei acuzaţi care şi-au recunoscut faptele. Judecătoria Vaslui a admis eliberarea acestuia înainte de executarea integrală a pedepsei şi a dispus ca perioada cuprinsă între data eliberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei să reprezinte termen de supraveghere pentru condamnat.

Decizia nu este definitivă.

Un alt complet de judecată s-a opus eliberării condiţionate în cazul altui tânăr dintre cei şapte, care avea de ispăşit o pedeapsă mai mică, decizia instanţei fiind motivată de faptul că inculpatul nu a achitat sumele reprezentând daune morale victimei.

Şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi preventiv în luna noiembrie a anului 2014, fiind acuzaţi că au acostat o elevă de 18 ani, care se întorcea de la şcoală, pe care au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore. Ei au fost plasaţi ulterior în arest la domiciliu, puşi sub control judiciar şi arestaţi din nou, în urma reacţiilor din partea societăţii civile, a politicienilor şi a cetăţenilor, care au transmis mesaje de susţinere pentru fata abuzată.

Cei şapte tineri au primit pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare pentru fapta comisă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”