Vaslui: Tinerii acuzaţi că au incendiat sediul Poliţiei din Fereşti au fost arestaţi preventiv

Cei doi tineri din comuna Fereşti acuzaţi că au incendiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, sediul Postului de poliţie din localitate, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.

Cei doi, în vârstă de 23 şi, respectiv, 25 de ani, sunt cunoscuţi cu antecedente penale, ei fiind autorii mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, tâlhărie sau ultraj. Potrivit unor surse din anchetă, înainte de a da foc postului de poliţie, care funcţionează într-o casă ţărănească din comuna Fereşti, cei doi şi-au anunţat gestul în faţa unor cunoscuţi.

"Unul dintre tineri a comis mai multe fapte de furt şi tâlhărie, iar în anul 2017 a fost acuzat de ultraj, după ce ar fi sărit la bătaie la un poliţist. Celălalt a comis mai multe furturi pe teritoriul Belgiei, având la activ condamnări în statul respectiv", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Pompierii vasluieni au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică la stingerea unui incendiu în urma căruia au ars 15 metri pătraţi de acoperiş pe structură din lemn şi învelitoare din tablă şi s-au degradat alţi aproximativ cinci metri pătraţi de acoperiş.

"Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se propage şi la interiorul sediului de poliţie, fiind salvate toate bunurile din cele trei încăperi. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă de la Detaşamentul Vaslui şi grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Cauza, cel mai probabil, a fost acţiunea intenţionată pentru a genera incendiul, la faţa locului fiind găsite urme de benzină", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.
AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude