Verdictul FIFA, după cea mai controversată fază de la CM din Qatar, care a trimis Germania acasă VIDEO

Verdictul FIFA, după cea mai controversată fază de la CM din Qatar, care a trimis Germania acasă VIDEO

FIFA a făcut primele declarații în urma celei mai controversate faze de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, fază decisivă în eliminarea naționalei Germaniei încă din grupe.

Japonia a învins Spania cu scorul de 2-1 în ultimul meci din faza grupelor, la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, iar în urma acestui rezultat, cele două echipe s-au calificat împreună în optimile de finală ale competiției, Germania fiind eliminată.

Golul victoriei niponilor a fost reușit de Tanaka în minutul 51, după o fază extrem de controversată. Jucătorul japonez Mitoma a recentrat mingea în fața porții după ce a reușit să o agațe în ultimul moment, înainte ca balonul să iasă cu întreaga circumferință în afara terenului.

Multă lume a spus că mingea nu se mai afla în spațiul de joc și că astfel reușita nu trebuia validată.

Cei de la FIFA au transmis un punct de vedere, pentru a pune capăt speculațiilor. Oficialii forului mondial au spus că golul a fost validat după ce arbitrii din camera VAR s-au folosit de camerele aflate pe linia porții.

Spania - Japonia. Captură Twitter FIFA

Presa din Germania, dură cu jucătorii naționalei

Presa germană a caracterizat în termeni duri prestația elevilor lui Hansi Flick, după ce Germania a fost eliminată din campionat. Echipa a învins Costa Rica, însă rezultatul nu le-a fost de ajuns nemților pentru a se califica în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Este al doilea campionat mondial când Germania nu trece de grupe.

„Lumea fotbalului obișnuia să tremure în fața noastră”, au titrat jurnaliștii Bild. „Fotbalul german a ajuns la pământ. Am învins Costa Rica cu 4-2. Cu toate astea, suntem eliminați, pentru că Japonia a învins Spania, scor 2-1. Palmaresul nostru din grupe este: o înfrângere rușinoasă în fața Japoniei, un egal convingător cu Spania și o victorie de răsunet în fața Costa Ricăi. O rușine totală!”

Bavarian Football News scrie că a fost un turneu dificil, însă va fi destul timp la dispoziție pentru a face analize. Pentru moment, naționala Germaniei trebuie aplaudată, consideră ei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria