VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

Un clip video devenit viral, care înfățișează doi hoți ieșind dintr-un magazin TJ Maxx din Los Angeles cu marfa furată în mâini, în miezul zilei, fără să fie opriți de către angajați, este considerat ilustrarea perfectă a situației actuale a criminalității din Statele Unite, unde infractorii au devenit tot mai îndrăzneți și sfidează forțele de poliție. Multe orașe americane au înregistrat în ultima perioadă o creștere semnificativă a infracțiunilor, multe dintre ele violente, pusă de unii analiști pe atitudinea anti-poliție adoptată de activiștii radicali și pe eforturilor intense ale stângii politice de scădere a bugetelor forțelor de ordine.

View this post on Instagram

A post shared by AVILAVIP (@inflnzr)

Furt în miezul zilei

Filmarea, care a fost postată pe Instagram , arată doi bărbați de culoare ieșind dintr-un magazin TJ Maxx din Granada Hill, o suburbie aflată la circa 40 de km nord-vest de centrul metropolei Los Angeles. Incidentul a avut loc în miezul zilei, când magazinul era plin de clienți, între orele 12:30 și 13:30.

Cei doi bărbați au în mâini mai multe obiecte de îmbrăcăminte sustrase din magazin. Unul dintre ei duce în spate o geantă supradimensionată în care a îndesat marfa furată, în timp ce partenerul său are în mâini, printre altele, mai multe perechi de jeanși și jachete.

Cei doi hoți ies din magazin fără să fie opriți de către personalul TJ Maxx sau de agenții de securitate. Singurul care-i urmărește în parcare pare să fie cel care filmează scena.

În timp ce hoții ies din magazin și se îndreaptă spre o mașină, bărbatul care filmează afirmă, adresându-se celor doi suspecți: „Arată grozav… Ce se întâmplă, băieți? Vreau să văd cât de departe ajungeți.”

Filmarea se termină cu cei doi bărbați plecând cu mașina din parcarea magazinului, având la ei marfa furată.

Incidente cu repetiție

Sergentul Jaretta Sandoz, de la Departamentul de Poliție din Los Angeles, a declarat într-un interviu pentru CBS că incidentul filmat are cel mai probabil drept cauză așa-numita Proposition 47, care a micșorat pedepsele criminale pentru furturi de bunuri cu valoare mai mică de 950 de dolari. Suspecții prinși furând bunuri cu o valoare mai mică de acestă sumă primesc acum doar o contravenție. „Dacă (hoții) sunt prinși, probabil vor primi echivalentul unei amenzi de circulație,” a spus Sandoz. „Deci nu iau problema la modul serios.”

Referindu-se la furtul din magazinul din Granada Hill, sergentul Sandoz a afimat: „(Hoții) nici măcar nu au fugit, au ieșit din magazin, iar acest lucru transmite un mesaj… că infractorii au câștigat.”

„Angajaților de la TJ Maxx li s-a spus că, în aceste circumstanțe specifice, nu se merită să meargă și să atace în mod fizic, să-i oprească pe cei care ies din magazin cu marfa. Deoarece aceste firme au asigurări,” a declarat sergentul Sandoz.

Într-o scenă similară petrecută luna trecută, un hoț pe o bicicletă a ieșit dintr-un magazin Walgreens din San Francisco, cu un sac de gunoi plină cu marfa furată. Agentul de securitate a filmat incidentul cu telefonul mobil, însă nu a intervenit, iar hoțul a ieșit din magazin fără probleme.

De asemenea, la începutul lunii iulie, un grup de hoți au fost filmați în timp jefuiau un magazin Neiman Marcus din metropola californiană. Polițiștii au precizat că cel puțin nouă persoane au spart vitrinele magazinului, au înhățat poșete și genți de designer, după care au ieșit pe ușă fără să fie opriți de angajați sau agenți de pază.

O înregistrate făcută cu un telefon mobil a surprins momentul în care hoții fugeau din magazin cu brațele pline cu bunurile furate înainte de a se urca într-o mașină care-i aștepta afară.

Independent a scris , citând o statistică a USA Today, că furturile par să fie în creștere în întreaga Californie de la introducerea Proposition 47, cu 75% dintre magazine de retail raportând o creștere a furturilor în 2020.

Walgreens a închis 17 magazine în zona San Francisco în ultimii cinci ani din cauza furturilor repetate, în timp ce Target a anunțat recent că va limita orele de lucru ale magazinelor sale tot din cauza creșterii numărului de furturi.

Oficialii din cadrul poliției susțin, de altfel, că Proposition 47 este una dintre cauzele pentru care infractorii au devenit atât de îndrăzneți și nu se mai tem de pedepse. În timpul unui Facebook Live desfășurat recent, șeriful districtului Los Angeles, Alex Villanueva, a discutat despre creșterea criminalității, spunând că Proposition 47 și procurorii districtuali care se mândresc ca fiind progresiști și reformatori și care nu-i pun sub acuzare pe hoți sunt „adevărata problemă.”

„În trecut, înainte de Prop-47 și înainte de acești procurori progresiști… suspecții măcar se sinchiseau să fugă; acum nici măcar nu se mai obosesc să dispară. Pur și simplu ei ies din magazin fără să se grăbească știind că, atâta timp cât păstrează suma (obiectelor furate) sub 950 dolari, este perfect OK,” a declarat Villanueva .

Localnici și oameni de afaceri din San Francisco au afirmat și ei că sunt ajutați de Departamentul de Poliție, dar că polițiștii au „mâinile legate.” Aceștia au afirmat că, pentru stoparea valului de infracțiuni, soluția ar fi modificarea Proposition 47 .

Un trend îngrijorător

Valul de furturi comise în orașe precum Los Angeles, San Francisco sau New York vine în contextul în care studiile au indicat că infracțiunile violente au crescut în SUA în ultima perioadă, chiar dacă acest lucru se întâmplă în continuare la un nivel mult mai mic decât în anii ’90 și înainte, cunoscuți pentru un număr semnificativ de incidente violente.

Astfel, un raport recent al National Commision on COVID-19 and Criminal Justice a constatat că numărul omorurilor din 32 de orașe din SUA a crescut cu 24% în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu primul trimestru al anului 2020. În același timp, rata atacurilor violente au crescut cu 7%, iar rata atacurilor cu arme de foc a crescut cu 22 la sută.

Republicanii și democrații continuă să nu aibă aceleași opinii cu privire la cauzele creșterii criminalității violente și ce se poate face în legătură cu acestea. Democrații care cred că infracțiunile violente sunt în creștere citează ca principale motive „creșterea vânzărilor de arme” (66%) și „rasismul sistemic” (62%). Republicanii (69%) și independenții (62%) sunt de părere că însăși „mișcarea pentru justiție rasială” reprezintă motivul numărul unu al creșterii violențelor în America.

Republicanii afirmă că nu creșterea numărului de vânzări legale de arme a dus la valul de crime violente, ci acțiunile democraților de a slăbi încrederea americanilor în forțele de ordine – de exemplu, prin susținerea protestelor Black Lives Matter (BLM), multe dintre ele transformate în violențe; managementul defectuos din metropoplele americane, multe dintre ele conduse de primari democrați (New York, Los Angeles, Chicago); și mișcarea de desubvenționare a poliției, aceasta din urmă sprijinită constant de politicieni democrați.

Legat de acest subiect, G4Media.ro a scris recent că manifestanții care au demonstrat în orașele americane după moartea lui George Floyd în vara trecută au solicitat în repetate rânduri desubvenționarea departamentelor de poliție, acuzate de brutalitate. Datele recente au indicat însă că localitățile care și-au redus finanțarea pentru forțele de poliție au înregistrat o creștere a anumitor tipuri de infracțiuni grave în ultimul an.

O analiză a criminalității realizată de FoxNews a indicat că orașe precum Los Angeles, Minneapolis, New York, Portland și Austin au transferat fonduri de milioane de dolari de la departamentele de poliție la programe de servicii sociale. Aceste reduceri au determinat unele departamente să concedieze ofițeri, să anuleze cursuri de recrutare sau să renunțe la obiectivele de angajare stabilite inițial. La tăierile solicitate la presiunile grupurilor de demonstranți s-au adăugat cele determinate de pandemia de coronavirus.

Întrucât departamentele de poliție au fost lăsate să se descurce cu bugete micșorate și cu mai puțin sprijin, unele orașe mari au înregistrat creșteri dramatice ale numărului de crime și alte infracțiuni violente. Toate acestea au făcut ca moralul forțelor de ordine din America să coboare la un minim istoric. SURSA: G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei