VIDEO Armata Rusiei, în degringoladă!/În trei zile, două drone Bayraktar au distrus echipamente militare rusești de 26,5 milioane de dolari

VIDEO Armata Rusiei, în degringoladă!/În trei zile, două drone Bayraktar au distrus echipamente militare rusești de 26,5 milioane de dolari

Două drone Bayraktar ar fi distrus echipamente militare rusești în valoare de 26,5 milioane de dolari, în trei zile, spune comandantul Armatei Ucrainei, generalul Valerii Zalujnîi, citat de presa ucraineană.

drone Bayraktar TB2Foto: Wikipedia

Potrivit comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, în perioada 31 august - 2 septembrie, două drone de luptă Bayraktar TB2 fabricate în Turcia au distrus opt tancuri rusești T-72, un vehicul de luptă de infanterie, un obuzier autopropulsat Akatsiya și alte echipamente în valoare de aproape 26,5 milioane de dolari.

Dronele au avariat, de asemenea, cinci tancuri T-72 și un vehicul de luptă de infanterie în valoare de încă 1,85 milioane de dolari, a spus Valerii Zalujnîi într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook și citat de The Kyiv Independent .

El a publicat pe pagina sa de Facebook și imagini cu atacurile cu drone.

Dronele Bayraktar TB2, vedete ale războiului din Ucraina

Drona Bayraktar TB2 este o dronă de altitudine medie și cu autonomie mare, o dronă înarmată gândită pentru în special pentru lovituri de atac și operațiuni limitate de supraveghere.

Dronele au fost introduse pentru prima dată în Turcia în 2014, dar de atunci au fost folosite în numeroase operațiuni și conflicte, în special în conflictul azero-armean din 2020 și în războiul din Ucraina.

Dronele TB2, cu o rază de acțiune de peste 200 km și o anduranță de circa 27 de ore la o altitudine de peste 7 km și pot transporta rachete MAM-L și MAM-C fabricate în Turcia.

Compania turcă de tehnologie de apărare Baykar a vândut drona sa armată Bayraktar TB2 în Azerbaidjan, Ucraina, Qatar şi Libia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis