VIDEO Ca-n Rusia lui Putin! Actrița Oana Mardare: Am deschis gura într-un spațiu public în mod pașnic și am fost luată pe sus! Jandarmeria, comunicat IMBECIL. Crătițăreasa de la Interne tace ca VACA!

VIDEO Ca-n Rusia lui Putin! Actrița Oana Mardare: Am deschis gura într-un spațiu public în mod pașnic și am fost luată pe sus! Jandarmeria, comunicat IMBECIL. Crătițăreasa de la Interne tace ca VACA!

Fraților, ce s-a întâmplat sâmbătă la Cluj seamănă izbitor cu ceea ce se întâmplă în Rusia lui Putin! Și nici măcar publicațiile independente nu au o atitudine tranșantă față de această jigodeală strigătoare la cer! Înregistrările de la fața locului sunt clare, nu este loc de interpretări. Jandarmii au acționat ca într-un regim represiv, ca niște animale fără creier. Imaginea asta cu o femeie târâtă de patru boi imbecili ar trebui să provoace revoltă. La fel și comunicatul și atitudinea ulterioară a reprezentanților Jandarmeriei. Să nu mai vorbim despre crătițăreasa de la Interne, care tace ca o nemernică de când s-a produs incidentul strigător la cer! Oameni buni, chiar atât de lași am ajuns ca nație? Chiar atât de mult ne-au manipulat acești nenorociți?

Cateva zeci de persoane au participat, sambata, la un miting al organizatiei Noua Dreapta, de sustinere a familiei traditionale, organizat in Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca. In timpul manifestatiei, o tanara care a participat in aceeasi zi la marsul 'Cluj Pride' al comunitatii LGBT si care ulterior a fost prezenta in Piata Avram Iancu a fost ridicata de catre jandarmi. Tanara, actrita Oana Mardare, care purta un tricou alb cu mesajul 'spunedrept', a intrerupt discursurile celor care vorbeau la marsul Noii Drepte.

Fapte. Ce a postat Oana Mardare:

„Nu, nu sunt ok. Nu am înțeles nimic din ce s-a întâmplat azi. Din momentul în care am deschis gura într-un spațiu public, la o manifestare publică, într-un mod pașnic și pacifist și am fost luată pe sus... din momentul ăla nu am mai înțeles nimic. Asta e și problema mea în fond: nu înțeleg multe dintre lucrurile care se întâmplă în jurul meu. N-am înțeles de ce am fost azi dimineață la un marș de solidaritate în Cluj, la marginea Someșului, feriți de privirile oricărui clujean care s-ar putea simți jignit de câteva sute de oameni care promovau iubirea și drepturile omului. N-am înțeles de ce în Piața Avram Iancu e autorizată fără nicio problemă o manifestare care promovează ura și discriminarea. N-am înțeles de ce, eu cetățean, nu am voie să stau să ascult ce zice celălalt cetățean și să îmi permit să corectez afirmațiile lui eronate. N-am înțeles de ce eu, cetățean, sunt scoasă cu forța din spațiul public când le spun că, dacă mă lasă, plec de bună voie după ce se termină manifestarea la care vreau sa particip, pentru că mă interesează sincer să ÎNȚELEG. N-am înțeles de ce jandarmeria este agresivă cu un om care nu e agresiv. De ce sunt acuzată de violență când nu am fost violentă, de consum de alcool când nu consum alcool, de rebeliune când nu am fost rebelă. N-am vrut scandal. Revoluție. Atenție. N-am vrut să fiu curajoasă. Am vrut doar să văd câți oameni sunt în Piața Avram Iancu și să aud ce tip de discurs este considerat potrivit pentru „centru”. Dar mi-am permis să nu fiu de acord. În centru centrului. Și... asta nu se face.
Nu sunt ok. Nu mă așteptam la asta. Sunt și o să fiu câteva zile tristă și (mai) pierdută în toate neînțelegerile mele... Mulțumesc celor care s-au solidarizat cu tristețea mea.”

Jandarmeria: Interventia, legala si oportună. Exista riscul iminent ca femeia sa fie agresata fizic de manifestanti

"Jandarmeria este o institutie publica transparenta si de fiecare data, atunci cand sunt situatii ce pot fi interpretate negativ, va explica public, onest si transparent, maniera in care a intervenit intr-o anumita situatie, tocmai de aceea se impune sa facem cateva precizari referitoare la o situatie recenta de la o adunare publica din municipiul Cluj-Napoca, se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei Romane", dat publicitatii sambata seara.

"Referitor la informatiile si imaginile aparute recent in spatiul public, prin care se prezinta o interventie de indepartare a unei persoane din cadrul unei adunari publice organizate conform legii, Gruparea de Jandarmi Mobila 'Stefan Cicio-Pop' Cluj-Napoca face urmatoarele precizari:

Urmarind doar imaginile prezentate in spatiul public, interventia jandarmilor poate parea disproportionata sau cel putin lipsita de tact, avand in vedere ca persoana care provocase incidentul era o femeie, insa analizand intreg contextul, interventia jandarmilor a fost una legala si mai ales oportuna.

Inca de la inceput s-a incercat calea dialogului sau orice alta posibilitate de detensionare pasnica a acestei situatii, femeia fiind avertizata ca este ilegal sa intervii pentru tulburarea unei adunari publice declarate, insa aceasta a refuzat de fiecare data incercarea pasnica a reprezentantilor jandarmeriei de a dialoga.

Numarul mare de jandarmi din jurul femeii, care a creat imaginea de interventie disproportionata, a fost de fapt o decizie a comandantului actiunii de protejare a femeii, intrucat o parte dintre manifestantii prezenti la adunarea publica, indignati de atitudinea persoanei respective, incepusera sa se exprime vehement, folosind chiar injurii la adresa acesteia si existand riscul iminent ca femeia sa fie agresata fizic.

In acel moment tensionat, ce putea escalada spre violenta, comandantul dispozitivului a suplimentat numarul jandarmilor pentru a crea un cordon de protectie in jurul ei. Ulterior, ca o masura preventiva si pentru a o proteja pe femeie s-a luat decizie ca aceasta sa fie ridicata de pe trotuar si condusa la masina de interventie a jandarmeriei.

Va reamintim ca una dintre obligatiile fortelor de ordine, conform legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice este aceea de protejare a manifestantilor
CAP.4
Asigurarea ordinii pe timpul desfasurarii adunarilor publice
ART.16
Comandantii organelor locale de politie si jandarmerie sau persoanele desemnate de acestia au obligatia de a asigura protectia participantilor si de a stabili impreuna cu organizatorii masurile ce trebuie luate pentru desfasurarea adunarilor publice declarate, in conditiile de deplina ordine."

Crătițăreasa de la Interne:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------








Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...