VIDEO Cel puţin 29 de morţi şi peste 85 de răniţi în Grecia după ce două trenuri s-au ciocnit

VIDEO Cel puţin 29 de morţi şi peste 85 de răniţi în Grecia după ce două trenuri s-au ciocnit

O coliziune frontală între două trenuri (unul comercial și unul de pasageri) în Tempe (estul Greciei, între Atena și Salonic)a avut loc în noaptea de marți spre miercuri . Până în prezent cadavrele a 29 de persoane au fost scoase din vagoanele implicate, dar numărul victimelor este încă provizoriu. Numărul răniților este de 85, dintre care 25 sunt în stare gravă. Printre victime se numără și copii.

Accident de tren in GreciaFoto: Sakis Mitrolidis / AFP / Profimedia Images

Zeci de răniți, dintre care mulți sunt grav, au fost salvați de personalul echipelor de salvatori și au fost transportați cu ambulanțele la spitalele din apropiere.

Potrivit informațiilor furnizate de Pompieri, 194 de pasageri au fost transportați la Salonic, iar alți 5 pasageri au fost transportați la spitalul din Katerini, dintre care 3 sunt în stare bună iar doi , răniți ușor, au rămas pentru internare.

Despre tragicul accident, operatorul feroviar Hellenic Train spune într-un comunicat: „La Evangelismos a avut loc o coliziune frontală între două trenuri: un tren de marfă și trenul IC 62 care plecase de la Atena la Salonic. La bord se aflau aproximativ 350 de pasageri în momentul coliziunii. Pompierii și personalul companiei s-au grăbit la fața locului, participând la operațiunile de salvare și oferind asistență călătorilor.”

Operațiunea de eliberare a pasagerilor este în desfășurare și se desfășoară în condiții dificile.

La fața locului se află 40 de pompieri și 30 de ambulanțe, alături de echipaje de poliție.

Spitalele Papanikolaou și Gennimata din Salonic, care au o unitate specială pentru pacienții arși, au fost de asemenea puse în alertă, la fel ca cele din Attica.

În plus, unitățile militare din Tesalia au intrat într-un protocol de alertă .

Primarul din Larissa, Apostolos Kalogiannis a subliniat că spitalele din zonă au fost deschise în regim de urgență. .


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...