VIDEO CRIMĂ morală comisă în direct de Tăriceanu! Pentru această minciună dezgustătoare, gunoiul uman ar trebui să plece din viața publică!

VIDEO CRIMĂ morală comisă în direct de Tăriceanu! Pentru această minciună dezgustătoare, gunoiul uman ar trebui să plece din viața publică!

 CRIMĂ morală comisă în direct de Tăriceanu! Pentru această minciună dezgustătoare, gunoiul uman ar trebui să plece din viața publică! Asta e școală rusească, oameni buni! Băiatul disidentului Gheorghe Ursu, ucis de Securitate, îl acuză pe Tăriceanu de minciună: Vrea să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident, vrea să-și legitimeze atacurile la Augustin Lazăr.

Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, reacționează în urma unor afirmații - total eronate, spune el - pe care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a făcut joi seara la Digi24. Liderul ALDE a declarat că Andrei Ursu i-a fost student și că îi împărtășise „cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa. Numai că Andrei Ursu neagă că l-a cunoscut vreodată pe Călin Popescu Tăriceanu și că i-a fost vreodată student. Mai mult, îl acuză pe politician de minciună intenționat construită, cu scopul de a dezinforma și spune că e o „manevră politicianistă dezgustătoare”.

„Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare - știți toată istoria - mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era... se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă...”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Contextul în care a făcut aceste afirmații este legat de procurorul general Augustin Lazăr, a cărui demitere este cerută insistent în ultimele zile de ALDE pe motiv că acesta, în anii comunismului, în calitate de preşedinte al Comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Arad, a dat aviz negativ eliberării anticipate a deţinutului politic Iulius Filip. 

În legătură cu aceste afirmații, Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, scrie, într-un e-mail trimis redacției Comisarul.ro:

„Nu l-am cunoscut niciodată personal pe domnul Călin Popescu Tăriceanu.
Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau în vreun alt cadru.
Înțeleg că domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Construcții. Eu nu am urmat această facultate, ci pe cea de Automatizări și Calculatoare, la Institulul Politehnic București.

La momentul uciderii tatălui meu de către Securitate, în închisoare, eu nu mai erau student de doi ani. Am terminat facultatea în anul 1983, deci nu avea cum să-mi fie teamă că acest lucru ar putea să aibă consecințe, pentru că ar fi  urmat să-mi pregătesc examenul de diplomă.
Deci, nu cred că mai e nevoie să menționez că aceste afirmații ale politicianului Călin Popescu Tăriceanu sunt în întregime false”.
 
Andrei Ursu: „O manevră politicianistă dezgustătoare”

Andrei Ursu consideră că aceste afirmații nu sunt efectul vreunei feste pe care i-ar juca-o memoria lui Călin Popescu Tăriceanu, ci e vorba despre „o manevră politicianistă dezgustătoare”.
 
„Faptul că domnia să pretinde că eu aș fi venit la el să-i "împărtășesc" subiectul uciderii în închisoare a tatălui meu, disidentul Gheorghe Ursu, găsesc că este omanevră politicianistă dezgustătoare. Nu mi se pare efectul unei memorii defecte. Orice om care a trăit în perioada dictaturii ceaușiste și a terorii Securității știe că a discuta cu cineva despre acest subiect însemna cu necesitate ca acea persoană să-mi fie foarte apropiată. Mai mult, să fi avut încredere totală în el că nu mă va turna Securității”, precizează Andrei Ursu. 
 
„Nu e plauzibil, deci, că pe domnul Tăriceanu îl înșală memoria. Aceste lucruri nu se uită și cu atât mai puțin pot fi construite "din greșeală", printr-o festă a unor amintiri în derivă. Este evident că domnul Tăriceanu a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică. El dorește să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident. Se erijează nu doar într-un profesor al meu (care n-avea cum să fie), dar - printr-oinsalubră manevră oportunistă - chiar într-un apropiat al meu, deosebit de intim, în care aș fi avut atâta încredere, încât să-i fi confiat informații despre soarta tatălui mei ucis de Securitate!”, acuză fiul disidentului anticomunist.
 
„Cu atât mai mult cu cât minciuna este enunțată cu o figură fermă și un aplomb - de o mare forță de "convingere" - care mă face să mă gândesc cu înfiorare la modul cum și-a construit cariera acest politician, a cărui credibilitate pare că se bazează pe acest tip de aplomb.
Dat fiind contextul interviului în cauză, nu pot să nu asociez fabulația domnului Tăriceanu legată de mine și de memoria tatălui meu cu interesele de moment ale politicianului Tăriceanu. Mi se pare evident că domnia sa încearcă să se legitimeze ca apropiat al familiei unui disident (lucru în totalitate inventat), pentru a-și câștiga o jalnic de nemeritată credibilitate în atacurile sale - și acestea, în cea mai mare parte, false - împotriva procurorului general”, arată Andrei Ursu, care cere în e-mailul adresat Digi24 să fie aduse la cunoștința opiniei publice aceste aspecte.

------------

CTP, la Digi 24 , despre „unul dintre cele mai năucitoare momente din viața sa de gazetar”, legat de tatăl lui Tăriceanu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a povestit, la Digi24, despre „unul dintre cele mai năucitoare momente din viața sa de gazetar” - o declarație a lui Dan Amedeo Lăzărescu, tatăl șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a recunoscut că turna la Securitate și că victimele sale ajungeau la Canal. Aceasta, după ce Tăriceanu a spus că familia sa a avut de suferit din cauza represiunii comuniste și că procurorul general Augustin Lazăr a făcut și el parte din acest aparat de represiune și ar trebui, deci, revocat.

De la minutul 3: 

 

Gazetarul a comentat și declarația lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căruia președintele Klaus Iohannis ar trebui să-l revoce pe procurorul general Augustin Lazăr, pentru că ar fi participat la represiunea disidenților anticomuniști. Într-o declarație recentă, Tăriceanu amintea că familia sa a avut de suferit din cauza represiunii comuniste.

„Vă spun și eu o poveste, de fapt e real, e înregistrată emisiunea la TVR, eu relatez. Nu fac neapărat niște legături cu nimic. Eram acolo în emisiune, în 1998, cu Mircea Dinescu, cu Ralu Filip și cu o parte din familia domnului Tăriceanu, și anume cu tatăl său, sau soțul mamei sale, cum îi place să spună, Dan Amedeo Lăzărescu. Dl Lăzărescu a fost deținut politic. Înainte, însă, dl Lăzărescu s-a ocupat cu altceva, ceea ce a mărturisit în acea emisiune, creând unul dintre cele mai năucitoare momente din viața mea de gazetar”, a povestit Cristian Tudor Popescu.

„L-am întrebat pe dl senator Lăzărescu: 'Ați colaborat cu Securitatea?' A spus: 'Da, am colaborat. Făceam note informative despre diverși – cunoștințe, prieteni – și le dădeam la Securitate'. Asta la începutul anilor '50, înainte de a fi arestat. 'Ce se întâmpla cu cei pe care îi turnați?' 'Ajungeau în temniță sau la Canal, dar rog să se consemneze că banii pe care îi primeam în urma acestor turnătorii, în urma acestor note informative pe care le dădeam despre oamenii ăștia, îi dădeam familiilor celor trimiși la Canal.' Deci 'rog să se consemneze' – subtextul era 'comportamentul meu uman, moral'. O relatare. Mircea Dinescu mai trăiește și există, firește, la TVR, emisiunea se numea 'Scurt pe 2'”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Emisiunea integrală cu Tăriceanu. Pasajul despre Lazăr și Gheorghe Ursu este între minutele 6 și 14:Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…