VIDEO Dezvăluiri INCREDIBILE despre scandalul inventat de „CRUCICA” joi. Povestesc două „fasciste”

VIDEO Dezvăluiri INCREDIBILE despre scandalul inventat de „CRUCICA” joi. Povestesc două „fasciste”

Versiunea a doua ONG-iste(fasciste în viziunea primarului PSD Gabriela Firea) despre scandalul de joi de la Consiliul General al Capitalei: Jigniri, ironii de cea mai joasa speta din partea consilierilor. Te ocupi cu copiii bolnavi de cancer, adica tai frunze la caini. Doua ONG-iste care au incercat sa participe joi la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti prezinta, pe conturile lor de Facebook, versiunea lor asupra incidentelor, cu inregistrari video in sprijin. Asta dupa ce primarul general, Gabriela Firea, a acuzat in urma cu o zi o tentativa de "linsaj" la adresa sa din partea unor ONG-uri "finantate de Soros".

Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, de la Daruieste Viata, afirma ca, dupa ce au reusit sa intre in sala, au fost tinta unor "jigniri, ironii de cea mai joasa speta si, cel mai trist, luarea in deradere a muncii noastre, aceea de a sprijinii copiii bolnavi de cancer" din partea unor consilieri.

"Habar n-ai ce vorbesti, ai probleme cu capul, probabil ai fost batuta la gradinita. Te ocupi cu copiii bolnavi de cancer, adica tai frunze la caini", relateaza Oana Gheorghiu modul in care i s-ar fi adresat viceprimarul Badulescu.

Iata mai jos un videoclip de la imbulzeala produsa la intrarea in sala de sedinta si versiunea faptelor relatata de cele doua ONG-iste:


"Suntem Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, membre fondatoare ale Daruieste Viata dar si (asa-zise) cetatene ale Bucurestiului.

In septembrie 2016 am descoperit cum Consiliul General al Primariei Capitalei a aprobat un buget de peste 5 milioane de euro pentru echipamente care de fapt erau si de 1000 de ori mai ieftine. Am facut cunoscuta situatia, iar la cateva zile doamna Primar Firea a iesit cu o declaratie publica, spunand ca este vorba de o eroare materiala. Inca de atunci ne-am dorit sa vedem cum se intampla lucrurile in Consiliul General al Primariei, pentru a intelege cum este posibil sa se voteze "erori materiale" de 5 milioane de euro.

Pe ordinea de zi a sedintei din 08.06.2017 erau anuntate cateva proiecte cu bugete de zeci de milioane, despre care voiam sa aflam mai multe: 15.356.000 lei pentru Circul Globus (reinventare imagine...), 1.200.000 lei pentru CREART (organizare de evenimente), 13.140.000 lei pentru RATB (dotarea cu aer conditionat a 150 de autobuze), 2.480.000 lei pentru Centrul de Protectie a Plantelor (largire obiect de activitate). In dimineata zilei de 8 iunie, Ordinea de zi a fost suplimentata cu aprobarea unui buget de 7.400.000 lei pentru construirea unui ambulator de 1100 mp la Spitalul Victor Babes (un proiect cu o documentatie de peste 40 de pagini este anuntat in ziua aprobarii, astfel incat nimeni sa nu aiba timp sa o studieze)

Pentru ca toate aceste buget par a fi uriase, pentru ca Bucurestiul are multe probleme si grave, am vrut sa intelegem cum au fost prioritizate, cum au fost stabilite sumele si in ce masura consilierii voteaza in cunostinta de cauza.

Nu am fost acolo nici pentru a o linsa pe doamna Firea (asa cum intelegem ca a spus), nici pentru a ne razboi cu politisti sau oameni ai doamnei Firea. Am vrut, respectand intocmai legea, sa ne folosim de dreptul nostru de cetatean si, mai ales, sa ne informam direct de la sursa, despre cum se cheltuie banii bucurestenilor. Asa ca, saptamana trecuta am trimis notificare primariei privind intentia de a participa la sedinta CG din 8 iunie si ieri, la ora 11:50, ne-am prezenta la Primarie. Cand am ajuns erau si alti (asa zisi) cetateni care, ca si mine, notificasera primaria privind participarea la aceasta sedinta. Unii ajunsesera cu o ora inainte, tocmai pentru a se asigura ca pot prinde unul din cele peste 40 de locuri din sala de sedinta, destinate cetatenilor. Nici ei si nici noi, cei care sosisem aproape de ora inceperii sedintei, nu am fost lasati sa intram pe motiv ca sala este plina.

Am solicitat informatii privind numarul celor care au notificat primaria, numarul celor care au avut acces si cum s-a stabilit prioritizarea unora fata de altii. Am cerut de asemenea sa ni se spuna pe unde au intrat cetatenii care ocupau cele 40 de locuri din sala. A fost un dialog al surzilor, politistul stia, intelegea absurdul situatiei, era destul de constient ca ne minte, dar nu gasea o solutie pentru noi din care si el sa iasa bine.

Am primit fotografii si informatii din sala care ne aratau ca 22 de locuri sunt libere iar celelate sunt ocupate in cea mai mare parte de salariati din primarie, adusi acolo drept "ocupatori de locuri". Am decis sa urcam la etajul 3, unde se gaseste sala, dat fiind faptul ca regulamentul spune ca accesul cetatenilor este permis in limita locurilor disponibile.

In dreptul intrarii in sala 4-5 politisti si civili formasera un scut uman, pentru a ne bloca accesul.

La un moment dat usa s-a deschis, cineva din interior dorind sa iasa, moment in care s-a produs o busculada in care cativa oameni au fost impinsi si bruscati de politisti.

Noi nu am fost bruscate si nu am bruscat pe nimeni. Am intrat in sala si am filmat locurile libere si pe consilierii care stateau linistiti la povesti, asezati comod pe locurile cetatenilor.

Ne-am asezat si am asteptat reluarea sedintei. Presedintele sedintei a tinut sa precizeze ca noi am patruns in sala fara sa fi indeplinit procedura de avizare a intentiei de participare, moment la care Oana Preda, de la CERE, a intervenit si explicat ca toti cei care au intrat trimisesera in prealabil notificari conform procedurii legale. Presedintele sedintei a decis evacuarea Oanei pentru ca a indraznit sa vorbeasca. Alaturi de ea, in semn de solidaritate, au plecat si ceilalti. Noi am ales sa ramanem, tocmai pentru ca voiam sa vedem cum se desfasoara lucrarile si cum trec bugetele de zeci de milioane.

Ceea ce a urmat a fost aproape mai dezamagitor decat incidentul de la intrare. Dispretul, dezinteresul fata de banul public si nivelul discutiilor e de-a dreptul socant. Nu se dezbate, nu se explica, nu se discuta niciun proiect. Incercarile opozitiei de a semnala erori, neclaritati sau bugete umflate nu e decat un prilej pentru consilierii majoritatii de a ironiza, umili si jigni pe cel ce a indraznit sa vorbeasca.

Pe tot parcursul sedintei angajatii primariei au facut un du-te vino in si din sala, vorbeau, radeau, faceau glume nesarate, purtau conversatii nesfarsite la telefon. Nu au fost evacuati, nici macar nu li s-a facut vreun moment observatie.

La pauza, 4-5 domni consilieri cu statura de Piedone ne-au inconjurat cu o vadita intentie de intimidare. Tonul, pozitia fizica si degetul indreptat permanent inspre noi au fost insotite de jigniri, ironii de cea mai joasa speta si, cel mai trist, luarea in deradere a muncii noastre, aceea de a sprijinii copiii bolnavi de cancer. In tot acest timp am incercat sa le explicam ca suntem acolo pentru a-i ajuta pe zona noastra de expertiza, ca voteaza bugete nefundamentate si umflate, ca arunca pe geam bani care ar putea fi folositi mult mai bine. "Habar n-ai ce vorbesti, ai probleme cu capul, probabil ai fost batuta la gradinita. Te ocupi cu copiii bolnavi de cancer, adica tai frunze la caini" acestea au fost vorbele cu care ni s-a adresat domnul Viceprimar Badulescu.

Am fost acolo doar pentru ca ne pasa, doar pentru ca, in fiecare zi, intalnim oameni disperati care nu au medicamente, care nu au conditii in spitale, care mor cu zile in timp ce banii sunt alocati la circ, floricele si concerte. Am fost acolo pentru a incerca sa aflam de ce cei ce au puterea nu inteleg nevoile reale ale cetateanului. Am inteles doar ca nu le pasa.

Din afara, si asa cum a fost prezentata situatia de ieri pe multe canale, ar putea parea ca noi, "asa zisii cetateni", eram acolo doar pentru a face scandal. Realitatea este alta: ne dorim transparenta si colaborare cu cei ce ne decid soarta, astfel incat banii sa fie cheltuiti acolo unde este cu adevarat nevoie de ei.

Doamna Firea, daca sunteti de buna credinta, daca nu aveti nimic de ascuns, respectati legea si primiti cetatenii la sedintele consiliului, iar pe angajatii primariei lasati-i sa lucreze si nu-i puneti in situatia penibila de a umple sala.

In ceea ce ne priveste, va stam la dispozitie cu toata experienta noastra pe zona de sanatate, pentru a va ajuta sa faceti lucrurile mai bine. Stiti unde ne gasiti".

(Sublinierile apartin redactiei, n.r.)




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina