VIDEO „Este timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru”

VIDEO „Este timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru”

Comandantul militar al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a transmis un mesaj pe Telegram, mesaj intitulat „Este timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru”. Mesajul este interpretat ca un semnal că ofensiva ucraineană se apropie, deși Kievul ține strict secret atât momentul începerii ei, cât și locul în care va fi declanșată.

Textul apare sub o înregistrare video de puțin peste un minut care arată forțele ucrainene antrenându-se, cel mai probabil, la răsăritul soarelui.

Imaginile video prezintă o serie de echipamente furnizate de Occident, inclusiv tancuri Leopard 2 de fabricație germană, considerate una dintre principalele achiziții pe câmpul de luptă ale Ucrainei în ultimele luni, precum și vehicule blindate MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) de fabricație americană, piese de artilerie M777 și lansatoare de rachete HIMARS.

Înregistrarea se încheie cu soldații și comandantul lor scandând un mesaj sfidător: „Ucraina, patria mea natală, Doamne, Tatăl nostru ceresc, binecuvântează ofensiva noastră decisivă, răzbunarea noastră sacră, victoria noastră sfântă”.

„Valeri Zalujnîi comandantul-șef al armatei ucrainene, a publicat un videoclip intitulat «Este timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru» – o rugăciune pentru eliberarea Ucrainei.

Videoclipul a fost inspirat de o rugăciune scrisă de Osyp Mashchak în urmă cu aproape 100 de ani. Tema principală a rugăciunii moderne este «Binecuvântați ofensiva noastră hotărâtă!», a explicat, pe Twitter, Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Comandantul forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a apărut și joi într-o înregistrare video postată de un ofiţer al armatei ucrainene pentru a dezminţi zvonurile potrivit cărora ar fi fost ucis sau rănit într-un atac rusesc, zvonuri care au fost răspândite în ultimele zile de către utilizatorii pro-ruşi pe reţelele de socializare.

Generalul Valeri Zalujnîi Foto: Twitter


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”