VIDEO Imagini șocante cu artistul militant Tudor Chirilă după violențele jandarmilor!

VIDEO Imagini șocante cu artistul militant Tudor Chirilă după violențele jandarmilor!

 Imagini șocante cu artistul militant Tudor Chirilă după violențele jandarmilor! Artistul militant Tudor Chirilă a publicat vineri seara, după protestul din Piața Victoriei, un videoclip pe Facebook în care cere explicații ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care jandarmii „au reprimat protestele”.

Tudor Chirilă a amintit că a participat la manifestatii din ianuarie 2017 privind OUG 13, manifestații în care membri ai unor galerii de fotbal au încercat să deturneze protestele, însă aceștia au fost izolați și protestele au fost pașnice, lucru care nu s-a întâmplat și la protestele de vineri seară.

„Jandarmii au intervenit la ordin în această seară. Doamna Carmen Dan ar trebui să dezvăluie protocolul comunicării dintre oficialii de rang înalt din MAI și cei aflați în teren. Este de datoria noastră să înțelegem exact cum s-a comunicat și ce fel de ordine au avut jandarmii. Acea jandarmerie care de multe ori a protejat manifestațiile din Piața Victoriei. Nu aș vrea ca acest comentariu să fie interceptat ca unul împotriva instituției Jandarmeriei, dar avem nevoie de explicații din partea ministrului Carmen Dan pentru faptul că s-a aruncat și s-a tras cu gaze lacrimogene în mijlocul populației. Au fost bătrâni, copii luați cu ambulanța, este de datoria ministrului de Interne să dea explicații pentru ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei”, a spus Tudor Chirilă.

„Din start dispozitivele de jandarmi au fost mult mai mari decât la orice manifestație de până acum în Piața Victoriei”, menționează artistul.

„Am luat și eu gaze lacrimogene, a luat toată lumea gaze lacrimogene începând cu ora șapte seara. Dacă sunt membri ai galeriilor care au deteminat aceste violențe să aflăm, dar eu cred că au fost foarte mulți instigatori la acest miting. Doamna ministru Carmen Dan are datoria de a explica pe ce fel de criteriu și pe ce bază s-au luat măsurile care s-au luat la un miting pașnic”, precizează Tudor Chirilă.

Artistul a publicat, de asemenea, un videoclip la scurt timp după ce a inhalat gaze lacrimogene în Piața Victoriei.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie