VIDEO Ministrul Sănătății: Confirm că avem un prim caz de infectare cu coronavirus. Mai sunt în analiză 33 de probe

VIDEO Ministrul Sănătății: Confirm că avem un prim caz de infectare cu coronavirus. Mai sunt în analiză 33 de probe

Ministrul Sănătății: Confirm că avem un prim caz de infectare cu coronavirus. Mai sunt în analiză 33 de probe.

Declarații LIVE:

Victor Costache, ministrul Sănătății:

 • În urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu italianul din Rimini avem primul caz de infectare cu coronavirus. E un bărbat din Gorj. Starea bărbatului e bună, nu manifestă simptome și nu ne alarmăm.
 • Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă

Raed Arafat:

 • Bărbatul e transportat la București. În casa respectivă mai trăiesc 7 persoane, toate au fost testate negativ, dar vor rămâne în izolare la domiciliu, sub pază, nu vor putea pleca din casă cel puțin 14 zile, după care vor fi testați iar. Dacă la unul dintre ei apar simptome, va fi transportată la spital.
 • Transportul e unul special, starea de sănătate a bărbatului e bună.
  Mașina de transport cu care e adus la Spitalul Matei Balș va fi dezinfectată. El va fi transportat cu isoleta (targa specială pentru asemenea cazuri)
  Membrii familiei sunt carantinați, nu trebuie să aibă contact decât cu persoane protejate complet. Ei sunt păziți de poliția locală.
 • Este posibil să fi intrat în contact cu alte persoane
  Persoana fusese pusă în izolare la domiciliu din momentul în care s-a aflat că a intrat în contact cu italianul infectat
  Poți să fii asimptomatic, dar pozitiv la test cu coronavirus.
 • -------
 • România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. La ora 23:00 urmează să aibă loc o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

  România apare deja în statistici  AICI

  Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, secretari de stat în Ministerul Sănătății, au confirmat informația: „Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei.”

  Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.

  Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz, fiind izolată și această persoană.

  Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

  Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

  De altfel, autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că bărbatul de 71 de ani ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani. Ar putea fi vorba și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România la o partidă de vânătoare.

  Traseul italianului de 71 de ani, bolnav de coronavirus, în România

   Autoritățile române au stabilit traseul italianului bolnav de coronavirus în România. Bărbatul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia.
  Acestora li se adaugă pasagerii care care au mers cu el în avion atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers. Numai în aeronavă, 44 de pasageri și angajaţi ai companiei aeriene au stat în imediata lui apropiere.

  Italianul a stat în România câteva zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din Oltenia. Din datele obţinute de autorităţi, traseul bărbatului arată astfel:

  - 18 februarie: ora 23,45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna
  - de la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj
  - 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socrii
  - 19 februarie, italianul îşi lasă copilul la bunici, în Peşteana, iar el pleacă spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine
  - 20 februarie, bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale
  - 20-21 februarie, bărbatul are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu
  - 22 februarie, italianul se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional. În jurul orei 14 pleacă spre Bologna într-un avion plin de oameni. În Italia medicii îl consideră suspect de coronavirus.
  -25 februarie, medicii din Italia confirmă că bărbatul este infectat cu cronavirus. Autorităţile din România intră în alertă. Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul sunt căutate pentru a fi testate de medici.Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…