VIDEO Panică pe străzile din Odessa după ce Rusia ar fi atacat cu drone kamikaze iraniene

VIDEO Panică pe străzile din Odessa după ce Rusia ar fi atacat cu drone kamikaze iraniene

Rusia ar fi lansat, vineri, un atac cu drone kamikaze de origine iraniană, potrivit informațiilor și imaginilor apărute pe rețelele de socializare. Aeronavele care au survolat orașul ucrainean de la Marea Neagră au generat panică pe străzi, în timp ce sistemele antiaeriene și militarii ucraineni au deschis focul asupra aeronavelor fără pilot.

Atac cu drone kamikaze in OdesaFoto: Colaj foto

Din informațiile vehiculate pe Twitter, dronele care au survolat vineri Odesa ar fi fost de tipul Shahed-136 , aeronave de tipul muniție-rătăcitoare (loitering munition) care pot zbura distanțe mari, au la bord o încărcătură explozivă și care se detonează la impact cu ținta.

Din imaginile apărute pe rețelele de socializare par a se vedea cel puțin două astfel de drone kamikaze, una care zbura în zona de centru și alta care ar fi lovit o țintă în port.

Una din drone pare a fi lovită direct de către sistemele de apărare antiaeriană, în timp ce pe alte filmări sunt auzite numeroase focuri de armă cel mai probabil executate de către forțele ucrainene împotriva dronelor.

Pe o altă filmare se vede cum o astfel de dronă plonjează spre o clădire și explodează puternic la impact, neclar dacă fusese doborâtă sau și-a atins ținta. După imagini zona pare a fi în portul Odesa.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean