VIDEO Priviți cum a fost măcelărit acest medic! Ce spune taximetristul cu brațul rupt și bătut cu cătușele puse. Imagini greu de privit!

VIDEO Priviți cum a fost măcelărit acest medic! Ce spune taximetristul cu brațul rupt și bătut cu cătușele puse. Imagini greu de privit!

Priviți cum a fost măcelărit acest medic! Ce spune taximetristul cu brațul rupt și bătut cu cătușele puse. Imagini greu de privit! Un bărbat plin de vânătăi, fost medic, a depus plângere penală împotriva Jandarmeriei, după ce a fost lovit cu pumnii și cu picioarele și a fost târât la dubă. „Parcă erau demenți (...) Mi s-a făcut baie cu gaze, mi s-a dus un rând de piele”, a spus el despre intervenția jandarmilor.

 

 „Am fost batut bestial de jandarmi, târât la duba Jandarmeriei. Am venit în piață să protestez pașnic și la un moment dat un puști a furat gardul jandarmilor și mă amuzam, dar, rămânând singur, jandarmii m-au speriat, au dat cu spray-uri, am întins mâinile și m-au bătut bestial. La un moment dat m-am sprijinit, am simțit scuturile, m-au târăt la dubă, în timp ce mă târau la dubă, m-au lovit cu picioarele. Se văd leziunile pe care le am pe corp, de la picioarele jandarmilor, m-au lovit în zona capului în timp ce eram târât”, a spus Liciniu Miculeanu, joi, la Parchetul Militar.

Bărbatul a catalogat intervenția jandarmilor ca fiind una „absolut brutală”.

„Parcă erau demenți! Nu le-o iau în nume de rău, am depus cerere împotriva șefilor Jandarmeriei”, a adăgat el.

„Jandarmii i-am cunoscut la procuratură, unul avea 19 ani, unul avea 20 de ani, iar unul avea două zile, absolut neinstruiți! Puteau să omoare lumea (...) Eram cu mâinile sucite, la spate, în timp ce eram târâit alții mă loveau în cap și cu picioarele. Nu mi s-au dat gaze. Mi s-a făcut baie cu gaze, mi s-a dus un rând de piele”, a mai spus Liciniu Miculeanu.

El a adăugat că este medic pensionar din București și în prezent lucrează la o firmă.

„Am depus plângere penală împotriva șefilor Jandarmeriei, Cucoș și Sindile, aceștia sunt responsabili pentru tentativă de omor și faptul de a trimite jandarmi neinstruiți în piață. (Intervenția jandarmilor a fost, n.r.) De o brutalitate fără seamăn, dar adevărații vinonați sunt Liviu Dragnea și Carmen Dan. Și am niște surse că Liviu Dragnea a dat ordinul clar de așa-zisă curățare a pieței”, a mai spus el.

Liciniu Miculeanu a precizat că este hotărât să ceară daune dar trebuie să se consulte cu avocatul asupra sumei. 

Mărturia taximetristului care transporta turiștii israelieni, bătuți și ei și el cu bestialitate de jandarmi: Strigam că sunt taximetrist, ei strigau că sunt turiști și tot ne băteau

 Ionuț Rădulescu, taximetristul bătut de jandarmi împreună cu clienții din mașină – patru turiști israelieni – a povestit joi, în fața Parchetului Militar, cum a fost oprit de forțele de ordine fără niciun motiv lovit cu bestialitate.

”Am plecat de la un hotel din București, mă duceam spre un club și ne-au oprit jandarmii și au început să ne bată la intersecția Ion Mihalache cu Banu Manta, fără niciun motiv. Nici nu am avut timp să reacționăm absolut deloc. Au precizat că sunt turiști și tot îi băteau. Nu aveau nicio legătură cu manifestațiile. Ne-au oprit și ne-au luat la bătaie fără absolut nicio explicație. Vă spun sincer, eu am fost taximetristul și turiștii au fost foarte mult bătuți în mașină, nu în afara mașinii cu pumnii, cu bastoanele, cu tomfele. Strigau foarte tare sunt turiști, eu strigam că sunt taximetrist. Nu am făcut nimic și tot ne băteau”, a povestit Ionuț Rădulescu.

Taximetristul a mai spus că a ținut mâna ridicată pentru a nu fi lovit peste față, brațul fiindu-i fracturat în urma loviturilor.

”Ne-au tras afară, jos din mașină, ne-au încătușat, ne-au bătut și încătușați și după aceea cred că și-au dat seama că au greșit și ne-au lăsat în pace și după 3-4-5 minute au plecat. Ne-au controlat în mașină, nu au găsit absolut nimic. Mi-au cerut buletinul, au făcut poza la buletin. Un turist a fost bătut cu mine, doi dintre bărbați au fugit și în dreapta mea a fost o doamnă turist. Ei țipau că sunt turiști și tot dădeau. Eu am oprit mașina pentru că nu mai aveam pe unde să trec în fața lor și, la un moment dat, toți 30-50 jandarmi, câți erau, fugeau spre mine. Ne-au dat drumul, ne-au descătușat și am plecat. Am plecat cu taxiul de unde s-a întâmplat incidentul la un hotel din București și acolo am solicitat poliția și salvarea și am fost transportat la Spitalul Municipal. Voi cere daune Jandarmeriei. Am avocat, am o fractură. 42 de zile trebuie să stau cu mâna în gips, timp în care nu pot să fac nimic, sunt stângaci. Am 30 de ani”, a mai spus Rădulescu.

”După ce s-au liniștit lucrurile, am fost la hotel. A venit poliția, le-au luat datele (turiștilor israelieni – n. red.) și, după aceea, au plecat. O să mă ajute cu orice am nevoie. Sunt plecați în Israel, au depus totul, și-au luat avocat. O să dea în judecată Jandarmeria română și statul român pentru ce s-a întâmplat, atât ei, cât și eu”, a mai adăugat el.

Ionuț Rădulescu a spus că așteaptă certificatul medico-legal de al IML și că vineri va depune plângere împotriva Jandarmeriei la Parchetul Militar.







Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...