VIDEO Priviți, ucrainenii ocupă tranșeele din sud ale rușilor!/Încă o bază rusească dintr-un hotel și un depozit de muniții au fost distruse

VIDEO Priviți, ucrainenii ocupă tranșeele din sud ale rușilor!/Încă o bază rusească dintr-un hotel și un depozit de muniții au fost distruse

Forțele ucrainene au capturat o poziție a armatei ruse în regiunea Herson în timpul ofensivei recente, inclusiv un transportor blindat BMP-2 IFV, și au distrus un depozit de muniției al Moscovei în Oleșkî, precum și o bază stabilită de ocupanți într-un hotel.

Depozit de munitii al rusilor arde in HersonFoto: Captura Twitter

17:40 O altă bază rusească a fost lovită sâmbătă de ucraineni la complexul hotelier „Lumea pierdută” (Zateryanny Mir) din Herson.

În imaginile apărute pe rețelele de socializare se pot vedea tranșeele rușilor, cartușe, precum și transportorul blindat.

Totodată, imagini de pe linia frontului arată cum poziții ale rușilor ard undeva între orașul Oleșkî și Radensk în Herson.

Primarul orașului Oleșkî, Yevhen Rișciuk a confirmat că a fost detonat un depozit cu muniție al ocupanților ruși, potrivit Ukrainska Pravda.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al administrației militare de la Odesa, Serghei Bratciuk a spus că în regiunea Oleșkî echipamentul invadatorilor a fost distrus.

În altă ordine de idei, comandantul Armatei Ucrainei, generalul Valerii Zalujnîi, a anunțat că , în perioada 31 august - 2 septembrie, două drone de luptă Bayraktar TB2 fabricate în Turcia au distrus opt tancuri rusești T-72, un vehicul de luptă de infanterie, un obuzier autopropulsat Akatsiya și alte echipamente în valoare de aproape 26,5 milioane de dolari.

Astfel, contraofensiva declanșată luni de Ucraina în regiunea Herson din sudul țării a continuă pentru a șasea zi cu intensificarea tentativelor de a izola și tăia calea forțelor rusești.

Vineri, forțele armate ucrainene au bombardat și distrus un depozit de muniții din Melitopol, oraș aflat la 231 kilometri est de capitala regiunii Herson, cel mai probabil pentru a împiedica reaprovizionarea trupelor rusești cu muniții și echipamente din regiunea învecinată Zaporojie, după ce în zilele anterioare au bombardat constant podurile din sudul Hersonului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...