VIDEO Proteste în Rusia: Peste 40 de poliţişti răniţi la Moscova în ciocnirile cu protestatarii (agenţii ruse)

VIDEO Proteste în Rusia: Peste 40 de poliţişti răniţi la Moscova în ciocnirile cu protestatarii (agenţii ruse)

Peste 40 de poliţişti au fost răniţi în timpul protestelor pentru eliberarea disidentului Aleksei Navalnîi de la Moscova, informează agenţia de ştiri rusă Tass, relatează dpa.

Foto: (c) MAXIM SHIPENKOV/EPA


Rănile suferite sunt minore şi nu au necesitat spitalizare. Potrivit agenţiei Ria Novosti, protestatarii au aruncat cu bulgări în oamenii legi, iar trei poliţişti au fost acoperiţi cu vopsea.

Aceste informaţii survin în contextul în care postări circulate online arată reţineri brutale ale manifestanţilor de către membri mascaţi ai forţelor de securitate, notează dpa.

Mii de persoane se află încă în oraş la căderea serii, deşi poliţia le-a cerut să plece acasă şi a blocat mai multe străzi în jurul Kremlinului.Poliţişti în echipament antirevoltă i-au împins de mai multe ori înapoi pe protestatari, ceea ce a dus la ciocniri. Relatări din media sugerează că mai mulţi demonstranţi au fost răniţi, deşi încă nu au fost avansate cifre exacte.

Poliţia rusă a reţinut până acum 1.614 persoane la protestele neautorizate organizate sâmbătă în întreaga ţară în sprijinul opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, a anunţat ONG-ul OVD-Info, specializat în monitorizarea protestelor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

3 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

4 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

5 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”