VIDEO Proteste în Rusia: Peste 40 de poliţişti răniţi la Moscova în ciocnirile cu protestatarii (agenţii ruse)

VIDEO Proteste în Rusia: Peste 40 de poliţişti răniţi la Moscova în ciocnirile cu protestatarii (agenţii ruse)

Peste 40 de poliţişti au fost răniţi în timpul protestelor pentru eliberarea disidentului Aleksei Navalnîi de la Moscova, informează agenţia de ştiri rusă Tass, relatează dpa.

 

 

Foto: (c) MAXIM SHIPENKOV/EPA

 


Rănile suferite sunt minore şi nu au necesitat spitalizare. Potrivit agenţiei Ria Novosti, protestatarii au aruncat cu bulgări în oamenii legi, iar trei poliţişti au fost acoperiţi cu vopsea.

Aceste informaţii survin în contextul în care postări circulate online arată reţineri brutale ale manifestanţilor de către membri mascaţi ai forţelor de securitate, notează dpa.

Mii de persoane se află încă în oraş la căderea serii, deşi poliţia le-a cerut să plece acasă şi a blocat mai multe străzi în jurul Kremlinului.

 Poliţişti în echipament antirevoltă i-au împins de mai multe ori înapoi pe protestatari, ceea ce a dus la ciocniri. Relatări din media sugerează că mai mulţi demonstranţi au fost răniţi, deşi încă nu au fost avansate cifre exacte.

Poliţia rusă a reţinut până acum 1.614 persoane la protestele neautorizate organizate sâmbătă în întreaga ţară în sprijinul opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, a anunţat ONG-ul OVD-Info, specializat în monitorizarea protestelor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

2 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”