VIDEO SUA: Decesul pianistului Chick Corea, legendă a jazz-ului, la 79 de ani

VIDEO SUA: Decesul pianistului Chick Corea, legendă a jazz-ului, la 79 de ani

Pianistul american Chick Corea, legendă a jazz-ului, pe care a contribuit să-l aducă spre o formă mai liberă, jazz fusion, a murit marţi de o formă rară de cancer la vârsta de 79 de ani, potrivit unui comunicat publicat joi pe pagina sa de Facebook, notează AFP.



"Vreau să le mulţumesc tuturor celor de-a lungul călătoriei mele care au făcut ca focul muzical să se păstreze aprins", a scris el într-un mesaj redactat înainte de moartea sa, potrivit comunicatului pregătit de echipa sa.

"Am speranţa că cei care au o idee bună să cânte, să scrie, să interpreteze ceva, o vor face. Dacă nu pentru ei înşişi, atunci pentru noi ceilalţi. Nu numai că lumea are nevoie de mai mulţi artişti, ci este, de asemenea, mai distractiv", a adăugat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...