VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 1.095 de reacţii adverse la vaccinul anti-COVID, înregistrate în perioada 22 - 28 februarie

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 1.095 de reacţii adverse la vaccinul anti-COVID, înregistrate în perioada 22 - 28 februarie

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în perioada 22 - 28 februarie au fost raportate în total 1.095 de reacţii adverse ca urmare a administrării vaccinului anti-COVID.



"În perioada 22 februarie - 28 februarie au fost raportate în total 1.095 de reacţii adverse, 91% dintre ele fiind raportate pe platforma Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, restul fiind raportate la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Vârsta medie a persoanelor care au raportat aceste reacţii adverse a fost de 39 de ani. Deci avem o tendinţă mai degrabă către persoanele cu vârstă tânără, din care 64% au fost persoane de sex feminin. În funcţie de severitatea manifestărilor acestor reacţii adverse a fost raportat, după cum ştim, un singur caz de reacţie severă, un caz de şoc anafilactic pe 21 februarie, care a fost menţionat şi săptămâna precedentă şi restul sunt reacţii clasificate ca fiind comune şi minore, respectând acelaşi procent ca manifestare clinică, respectiv 54% vorbim de durere la locul de administrare, tumefacţie, erupţie cutanată la locul de administrare a vaccinului, stare de oboseală, febră şi frison. În 36% dintre aceste reacţii adverse au fost raportate dureri musculare sau dureri articulare. În 35% dintre situaţii, cefalee. În 13% din cazuri reacţii digestive, reacţii gastrointestinale", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, la Palatul Victoria. AGERPRES/ (A, AS - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”