Alți cinci medici și o asistentă de la Spitalul de Arși, în arest

Alți cinci medici și o asistentă de la Spitalul de Arși, în arest

Curtea de Apel București a decis ca încă cinci medici și o asistentă de la Spitalul de Arși București să fie cercetați în continuare în stare de arest preventiv, după ce, săptămâna trecută, alți trei medici au fost reținuți și se află și la această oră în arest. Decizia a fost adoptată deși apărătorii au cerut cercetarea în libertate și, săptămâna trecută, au avut câștig de cauză, astăzi DNA primind în schimb decizie favorabilă la contestație.
Anchetatorii acuză personalul medical reținut că primea mită în bani și folosea în acest scop aparatura unității publice spitalicești, mai mult, din interceptări reieșind că cei dispuși să plătească aveau întâietate în fața pacienților cu probleme reale de sănătate. Pacienții cu dare de mână beneficiau de operații estetice nedecontate de stat, iar pentru ca spitalul să încaseze bani pe servicii raporta la CAS diagnostice false. Pacienții achitau, în schimb, sume mai mici decât cele practicate în sectorul privat pentru operațiile de înfrumusețare. Avocații medicilor susțin în schimb că aparatura din spital ar fi fost închiriată contra-cost și că pacienții primeau chitanțe.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…