10 motive pentru care nu vei ajunge NICIODATĂ bogat

10 motive pentru care nu vei ajunge NICIODATĂ bogat

Potrivit experţilor în finanţe personale, sunt câteva greşeli financiare pe care mulţi dintre noi le fac, greşeli care ne vor împiedică să devenim bogaţi chiar dacă am avea potenţial. Iată mai jos câteva dintre acestea:

Cheltui prea mult

Dacă eşti genul care nu mai are mai nimic din salariu la nici două zile după ce i-au intrat banii pe card, nu eşti singurul. Doar că, realizezi şi tu, în felul acesta nu ai cum să ajungi vreodată bogat. Încearcă să vezi unde se duc banii tăi în fiecare lună, vezi la ce cheltuieli inutile ai putea renunţa şi fă-ţi un buget "realist", care să-ţi permită să-ţi plăteşti facturile, dar şi să pui ceva bani deoparte. Dacă ştii că nu eşti în stare de aşa ceva, fă-ţi un cont care se alimentează automat cu o sumă dorită de tine, în fiecare lună. Astfel banii vor fi retraşi de pe cardul tău înainte să ai ocazia să-i "toci".

Nu economiseşti

Evident că nu o faci - tocmai am stabilit că eşti genul care cheltuie prea mult. Începe cu economii mărunte, pe care să le faci în fiecare săptămână, iar când ai adunat ceva bani, încearcă să investeşti în ceva care va avea o valoare mai mare mai târziu. Şi nu, jocurile de noroc nu-s investiţie!

Nu ai un plan

Fără să ai un plan clar de acţiune pentru a strânge bani şi modul în care o vei face, nu ai nicio şansă să ajungi vreodată bogat. În plus, faptul că eşti în derivă atunci când vine vorba de finanţele tale nu va face decât să-ţi întărească scuzele pe care le foloseşti atunci când cheltui, în loc să economiseşti: ştii tu, când mai ai ceva bani rămaşi, îi dai pe ceva, pentru că "e mai bine să le duci dorul decât grija".

Te plângi în loc să faci ceva concret

"Nu câştig suficienţi bani", "viaţa este îngrozitor de scumpă", "nu am să scap niciodată de datorii". Îţi sună cunoscut? Cel mai probabil fac parte din discursul tău curent. Vechile obiceiuri mor greu, aşa că, atâta vreme cât nu faci nimic concret ca să îţi fie mai bine, nimic nu se va schimba. Încetează să îţi mai găseşti scuze şi să te plângi! Asumă-ţi responsabilitatea pentru acţiunile tale şi concentrează-te pe schimbarea obiceiurilor financiare păguboase.

Pui "toate oăle într-un singur coş"

Şi nu vrem să ironizăm un politician celebru, ci vrem să spunem că poate ai noroc să câştigi atunci când vei investi toţi banii în aceeaşi afacere. Dar acelaşi noroc l-ai putea avea şi să câştifi la loto. Doar că aceasta nu este o strategie eficientă pentru a deveni bogat. Să-ţi ţii toţi banii în acelaşi loc reprezintă un risc prea mare. Portofoliul tău trebuie să includă multiple investiţii a căror grad de risc este diferit.

Mai multe pe gq.ro .

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...