Ordinele de numire pentru conducerea APIA și AFIR, semnate de ministrul Agriculturii

Ordinele de numire pentru conducerea APIA și AFIR, semnate de ministrul Agriculturii

Directorii generali ai celor două agenții de plăți aflate în subordinea Ministerului Agriculturii vor fi Florin Marius Faur la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Andrei Szakal, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), ordinele de numire fiind deja semnate de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

"Pe Mihai Puținei, care era director general interimar la APIA, îl retrag în direcția financiară din minister de unde a și venit, iar Eugen Popescu, șeful AFIR, revine pe postul lui anterior, respectiv director general adjunct la AFIR. Am semnat deja ordinele de numire pentru Florin Marius Faur la APIA și Andrei Szakal la AFIR", a declarat, pentru AGERPRES, Achim Irimescu.

În ceea ce privește numirea noului secretar de stat în MADR, propunerea ministrului Agriculturii, respectiv Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Satu-Mare, trebuie semnată de premierul Dacian Cioloș și publicată în Monitorul Oficial.

Florin Marius Faur a mai ocupat funcția de director general al APIA, începând cu februarie 2010, în timpul mandatelor lui Mihail Dumitru și Valeriu Tabără. În 2012, acesta a fost înlocuit de fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin cu Gheorghe Benu, în prezent anchetat de DNA. Ulterior, Florin Faur a revenit pe postul ocupat anterior, cel de director executiv la APIA Timiș.

Florin Faur este absolvent al Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului — USAMV Timișoara, instituție la care a obținut o diplomă de master, precum și titlul de doctor în agronomie. Faur conduce APIA Timiș din 2006 și are experiență în gestionarea fondurilor europene.

Noul șef al AFIR, Andrei Szakal, a ocupat funcția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) din 2009 până în aprilie 2014.

Șeful MADR a mai precizat că va modifica organigrama MADR pentru a putea da concurs pentru anumite posturi de directori din cadrul ministerului, la nivel central, inclusiv la autoritățile de management.

Irimescu intenționează să-l înlocuiască din funcție pe directorul general al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM-PNDR), Mihai Herciu, iar la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit (AM-POP), Ciceronis Cumpănășoiu, "mai are un răgaz până la finele anului pentru a ajunge la o absorbție de 75% pe POP", în caz contrar fiindu-i cerută demisia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...