Răzvan Filipescu va părăsi funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism

Răzvan Filipescu va părăsi funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism

Răzvan Filipescu va pleca în septembrie de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism şi va ocupa o funcţie de conducere într-un minister, potrivit mai multor surse, din zona politică şi turism, care dau ca motiv al mutării tensiunile dintre el şi ministrul pentru IMM şi Turism, Florin Jianu.

Răzvan Filipescu va părăsi funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Răzvan Filipescu a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) în luna aprilie 2013 printr-o decizie a premierului Victor Ponta.

ANT se află în subordinea Ministerului Economiei şi în coordonarea ministrului delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi turism.

Filipescu are rang de secretar de stat. În noiembrie 2013, Filipescu a fost numit de conducerea Ministerului Transporturilor în Consiliul de Administraţie al Tarom.

Contactat de MEDIAFAX, Răzvan Filipescu a refuzat să comenteze informaţia referitoare la plecarea din poziţia de şef al ANT: "Nu comentez zvonuri", a spus el.

Pe de altă parte, ministrul Florin Jianu a afirmat că nu ştie că Filipescu urmează să plece.

"Nu ştiu că pleacă. Noi lucrăm bine. Suntem oameni din generaţii apropiate", a declarat Jianu pentru MEDIAFAX.

Ministrul pentru IMM şi Turism Florin Jianu a impus la începutul lui iunie, printr-un ordin, ca ANT să fie obligată să îi obţină în prealabil acordul pentru aproape toate acţiunile instituţiei, inclusiv pentru apariţii în presă, finanţări de evenimente şi participări la târguri, anulând însă ordinul ulterior fără explicaţii.

Măsura se referea, printre altele, la apariţiile în presă, finanţări ale diverselor campanii promoţionale şi participări la târguri şi evenimente de profil. La mai puţin de o lună de la semnarea ordinului, ministrul Florin Jianu a emis un alt ordin, care l-a anulat pe primul, iar activitatea ANT se poate desfăşura fără ca Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism (DIMMMAT) să îi avizeze deciziile.

Cu câteva zile în urmă, DIMMMAT, condus de Florin Jianu, a postat pe site o strategie de descentralizare în turism, potrivit căreia autorităţile locale vor prelua de la ANT activitatea de clasificare a hotelurilor, autorizarea plajelor, emiterea brevetelor de turism şi omologarea pârtiilor de schi.

"Activitatea Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) este prea mult concentrată pe control, iar efortul său de marketing depinde în mare măsură de târguri si expoziţii. Comunicarea dintre ANT şi administraţiile locale este foarte slabă, iar ANT nu influenţează şi nu dirijează procesul de dezvoltare", se arată în proiectul de strategie.

Potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Turismului (WTTC) din luna martie a acestui an, România figurează pe ultimul loc în Europa la ponderea turismulu în Produsul Intern Brut (PIB), devansată printre altele de Albania, Bulgaria, Ungaria, Cehia şi Slovacia. Contribuţia totală a turismului la angajări plasează de asemenea România pe ultima poziţie în rândul ţărilor vecine şi pe locul 136 în lume.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!