Angela Merkel ameninţă din nou Rusia cu sancţiuni economice

„În cazul în care se va întinde din nou mâna asupra integrităţii teritoriale a Ucrainei, va trebui să adoptăm sancţiuni economice”, a anunţat Angela Merkel, în cadrul unei reuniuni a partidului CDU.

„Nimeni nu trebuie să se înşele”, a declarat cancelarul Germaniei în privinţa capacităţii statelor europene de a impune sancţiuni economice Federaţiei Ruse.

Moscova a decis de curând să sporească presiunile economice asupra Ucrainei şi să crească astfel preţul gazelor naturale pentru Kiev. În prezent, Ucraina este nevoită să plateasca un tarif de 485 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale.

Potrivit preşedintelui companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller, Ucraina este nevoită să ramburseze suma totală a discounturilor primite după anularea Acordului de la Harkov, care prevedea utilizarea bazei militare de la Sevastopol de către trupele ruseşti.

Tensiunile dintre Occident şi Rusia au crescut constant în ultima perioadă, în special după anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova.

În cadrul Consiliului European de luna trecută, şefii de stat şi de Guvern ai UE au realizat o listă cu oficiali ruşi cărora le-au fost blocate conturile, precum şi vizele. Angela Merkel anunţa şi atunci că în cazul unei escaladări a conflictului din Europa de Est, statele UE vor aplica sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Totodată, liderii statelor G7 au avertizat că sunt pregătiţi să adopte sancţiuni din ce în ce mai dure faţă de Rusia, dacă această ţara nu va diminua tensiunile din Ucraina.â


Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel