Angela Merkel ameninţă din nou Rusia cu sancţiuni economice

Angela Merkel ameninţă din nou Rusia cu sancţiuni economice

„În cazul în care se va întinde din nou mâna asupra integrităţii teritoriale a Ucrainei, va trebui să adoptăm sancţiuni economice”, a anunţat Angela Merkel, în cadrul unei reuniuni a partidului CDU.

„Nimeni nu trebuie să se înşele”, a declarat cancelarul Germaniei în privinţa capacităţii statelor europene de a impune sancţiuni economice Federaţiei Ruse.

Moscova a decis de curând să sporească presiunile economice asupra Ucrainei şi să crească astfel preţul gazelor naturale pentru Kiev. În prezent, Ucraina este nevoită să plateasca un tarif de 485 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale.

Potrivit preşedintelui companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller, Ucraina este nevoită să ramburseze suma totală a discounturilor primite după anularea Acordului de la Harkov, care prevedea utilizarea bazei militare de la Sevastopol de către trupele ruseşti.

Tensiunile dintre Occident şi Rusia au crescut constant în ultima perioadă, în special după anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova.

În cadrul Consiliului European de luna trecută, şefii de stat şi de Guvern ai UE au realizat o listă cu oficiali ruşi cărora le-au fost blocate conturile, precum şi vizele. Angela Merkel anunţa şi atunci că în cazul unei escaladări a conflictului din Europa de Est, statele UE vor aplica sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Totodată, liderii statelor G7 au avertizat că sunt pregătiţi să adopte sancţiuni din ce în ce mai dure faţă de Rusia, dacă această ţara nu va diminua tensiunile din Ucraina.â


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...