China: Guvernatorul provinciei Sichuan, anchetat pentru corupție și abuz de putere

Guvernatorul provinciei chineze Sichuan, Wei Hong, a devenit cel mai recent caz de oficial chinez plasat sub investigație în cadrul campaniei anticorupție inițiate de președintele chinez Xi Jinping, transmite vineri DPA. Wei Hong (în vârstă de 61 de ani) este bănuit de 'încălcarea gravă a disciplinei', potrivit anunțului Comisiei centrale pentru inspecția disciplinei, principala structură anticorupție a Partidului Comunist chinez, ceea ce înseamnă că oficialul este anchetat pentru fapte de corupție și abuz de putere.

Wei este al doilea guvernator chinez în exercițiu care face obiectul unei anchete disciplinare după lansarea amplei campanii anticorupție din China, în urmă cu trei ani.

Su Shulin, guvernator al provinciei Fujian, din estul Chinei, a fost plasat în luna octombrie sub investigație pentru 'grave încălcări ale disciplinei'.

Campania anticorupție începută în China acum trei ani vizează atât înalți oficiali, cât și demnitari de rang inferior. Cel mai important oficial chinez condamnat în cadrul acestei campanii este fostul șef al securității Zhou Yongkang, găsit vinovat pentru abuz de putere, corupție și divulgarea unor secrete de stat.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …