Hollande avertizează asupra "unui sfârșit al Europei" (VIDEO)

Hollande avertizează asupra "unui sfârșit al Europei" (VIDEO)

Președintele francez Francois Hollande a tras miercuri, în fața Parlamentului European, un semnal de alarmă în legătură cu un 'sfârșit al Europei' și o 'revenire la frontierele naționale', dacă UE nu va face dovadă de unitate în fața crizelor.

* Hollande: Europa 'a întârziat' să estimeze amploarea tragediilor din Orientul Mijlociu și Africa

'Dezbaterea este nu între mai puțină Europă sau mai multă Europă, ci între afirmarea Europei sau sfârșitul Europei', a afirmat președintele francez, în aplauzele deputaților reuniți la Strasbourg, după cum relatează AFP.

'Da, sfârșitul Europei', a insistat el, 'ceea ce înseamnă revenirea la frontierele naționale, desființarea politicilor comunitare, abandonarea monedei euro'.

Fostul președinte francez François 'Mitterrand spunea că naționalismul înseamnă război. Avertismentul său este încă valabil', a adăugat Hollande în același context.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea, editor: Karina Olteanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...