Macedonia: Ciocniri între poliția macedoneană și migranți la frontiera cu Grecia

Macedonia: Ciocniri între poliția macedoneană și migranți la frontiera cu Grecia

Poliția macedoneană a folosit miercuri gaze lacrimogene împotriva a sute de migranți, în majoritate pakistanezi, care încercau să pătrundă pe teritoriul țării dinspre Grecia, transmite Reuters.

În jur de 1.500 de pakistanezi, marocani și iranieni sunt blocați în zona verde dintre Grecia și Macedonia, după ce autoritățile de la Skopje au decis să interzică intrarea migranților cu alte cetățenii decât siriană, afgană sau irakiană, o măsură criticată de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și de organizații pentru apărarea drepturilor omului.

Violențele de miercuri au izbucnit după ce aproximativ 200 de persoane, cărora li s-a refuzat intrarea în Macedonia, s-au deplasat câțiva kilometri de-a lungul gardului recent construit la frontieră, pentru a căuta o cale de acces.

Poliția macedoneană a recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge mulțimea, iar un membru al forțelor de ordine a tras focuri de avertisment în aer, a relatat un martor al evenimentelor.

Tensiunile s-au amplificat la sfârșitul săptămânii trecute, după ce un migrant, probabil marocan, a fost electrocutat și a suferit arsuri grave în încercarea de a se urca pe acoperișul unui vagon de tren.

Circa 858.800 de refugiați și migranți au sosit în Europa în cursul acestui an pe mare, mai ales în Grecia și Italia, alți 3.548 pierzându-și viața ori fiind dați dispăruți, conform statisticii Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM).

Ministrul grec pentru migrație, Yannis Mouzalas, a afirmat că guvernul său încearcă să-i convingă pe cei rămași blocați la granița cu Macedonia să vină la Atena și să ceară azil în Grecia, unde există condiții de primire a lor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa