Merkel şi Rajoy au făcut un pelerinaj la Santiago de Compostela, un gest de susţinere a Spaniei

Merkel şi Rajoy au făcut un pelerinaj la Santiago de Compostela, un gest de susţinere a Spaniei

Cancelarul german Angela Merkel i s-a alăturat duminică premierului spaniol Mariano Rajoy şi au parcurs împreună o parte a drumului pelerinilor către Santiago de Compostela, un gest simbolic de susţinere a Spaniei pe calea către relansarea economică.

Merkel şi Rajoy au făcut un pelerinaj la Santiago de Compostela, un gest de susţinere a Spaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi şefi de Guvern au mers timp de o oră, în pas vioi, sub un soare puternic, escortaţi de gărzi de corp, discutând îndelung în timp ce au parcurs cei şase kilometri dintre satele O Pedrouzo şi Lavacolla, în apropiere de aeroportul de la Santiago de Compostela.

Cancelarul a sosit duminică într-o vizită de două zile în capitala comunităţii autonome Galicia, cu scopul de a pregăti summitul european programmat pe 30 august la Bruxelles, în cursul căruia vor fi atribuite principalele posturi în cadrul noii Comisii Europene (CE).

Această vizită oficială coincide cu primele semne ale unei relansări economice treptate într-o Spanie care a ieşit din recesiune de un an, în pofida unei rate a şomajului de 24%.

Merkel şi Rajoy urmează să suţină o conferinţă de presă luni, după care vor vizita Catedrala Santiago de Compostela, în care se află mormântul Sfântului Iacob din Compostela, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Cristos.

Pelerinajul de la Compostela are loc de 1.000 de ani. Itinerariul cel mai frecventat are 800 de kilometri şi începe în Pireneii francezi. Tot mai multe persoane participă la acest pelerinaj, pentru frumuseţea peisajelor şi provocarea mai degrabă fizică decât religioasă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...