Turcia: Un procuror a fost luat ostatic de bărbați înarmați într-un tribunal din Istanbul

Turcia: Un procuror a fost luat ostatic de bărbați înarmați într-un tribunal din Istanbul

Bărbați înarmați l-au luat marți ostatic, într-un tribunal din Istanbul, pe procurorul care se ocupă de ancheta lansată după moartea unui adolescent rănit de poliție în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013, a informat mass-media, relatează AFP.

Focuri de armă s-au auzit în timpul luării de ostatici, care a avut loc într-o sală a Palatului de Justiție Caglayan, în partea europeană a Istanbulului, a precizat mass-media.

Presa turcă a atribuit atacul unui grup marxist clandestin denumit Partidul/Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), cunoscut pentru numeroasele atentate conduse în Turcia începând din anii '90.

Pe Twitter a apărut o fotografie ce-l arată pe procurorul Mehmet Selim Kiraz așezat într-un fotoliu în timp ce un individ, a cărui față nu este văzută, îi ține un pistol la tâmplă, iar un altul arată cartea de identitate a magistratului.

Potrivit presei turce, care citează o declarație publicată pe un site apropiat grupării DHKP-C, comandoul terorist a amenințat că va ucide ostaticul dacă până la ora 12:35 GMT polițiștii acuzați nu își mărturisesc public crima.

Anunțul decesului respectivului adolescent, în vârstă de 15 ani, pe nume Berkin Elvan, a scos sute de mii de oameni în stradă, el devenind un simbol al reprimării violente a manifestațiilor din 2013. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…