Un tren care transporta petrol a deraiat în Ucraina. 11 cisterne au luat foc

Un tren care transporta petrol a deraiat în Ucraina. 11 cisterne au luat foc

Oraşul Horodişce, cu 14.480 de locuitori, a fost plasat în stare de urgenţă după ce un tren care transporta petrol a deraiat aici în această dimineaţă. 11 dintre cele 35 de vagoane ale trenului au luat foc, iar focul s-a exitins la mai multe case din apropierea gării în care a deraiat trenul. 

Nu au fost înregistrate victime, însă mai multe gospodării au fost distruse. „Aproximativ 25 de case au fost arse. Nu s-au anunţat victime”, a declarat Mykola Dudnyk, şeful consiliului local. 

Aproape 300 de persoane, membri ai echipelor de intervenţie şi voluntari locali din Horodişce, oraş aflat la 142 de kilometri de Kiev, participă la eforturile pentru stingerea incendiului şi au curăţat, până acum, o suprafaţă de 1.250 de metri pătraţi, afectată de scurgerea de petrol. 

Alimentarea cu electriccitate şi gaze a fost sistată azi-dimineaţă pentru evitarea unei catastrofe. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cine este vinovat pentru casele distruse şi dezastrul ecologic. 

Orașul Horodișce, cu 14.480 de locuitori, a fost plasat în stare de urgență după ce un tren care transporta petrol a deraiat. FOTOGRAFII via „KyivPost”

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante