Cele mai în vogă plaje pentru nudişti

1. Plaja Spiaggia di Guvano, Corniglia, Italia

Un loc unde se bronzează nud mai ales localnici, plaja Spiaggia di Guvano este micuţă şi ascunsă de privirile iscoditoare într-un golfuleţ idilic. Aflată în zona Cinque Terre (Cele Cinci Pământuri), porţiune din coasta stâncoasă a Rivierei Italiene, turiştii ajung destul de greu aici şi din cauza drumului accidentat.

2. Plaja cu nisip roşu (Kokkini Ammos), Creta, Grecia

Plaja cu nisip roşu îşi datorează numele nuanţei ruginii a nisipului din zonă şi este celebră pentru frumuseţea peisajului, dar şi pentru că este una dintre cele mai apreciate destinaţii pentru practicanţii de nudism. Drumul spre plajă trece prin staţiunea Matala

 O zonă destul de izolată faţă de alte plaje din Creta, pe Kokkini Ammos se află un bar cunoscut pentru băturile delicioase preparate, printre care şi câteva tipuri de cafea deosebite. Aviz amatorilor, nisipul este destul de aspru pe alocuri, aşa că ar fi indicat să aşterneţi o rogojină sau să veniţi înarmaţi cu un şezlong.

3. Tabăra naturistă Valalta, Rovinj, Croaţia

Considerată una dintre cele mai bune locuri pentru adepţii naturismului, tabăra pentru nudişti Valalta are 3 km şi este binecuvântată cu zone umbroase pentru cei care vor să se adăpostească de soarele dogoritor

 Tabara a fost înfiinţată la sfârşitul anilor 1960 şi se întinde de-a lungul coastei de nord din Rovinj. Valalta oferă servicii de calitate şi condiţii mereu îmbunătăţite pentru a răspunde acestui gen de turism. În Valalta se produce şi o bere locală foarte apreciată de cei care au avut ocazia să o guste.

4. Plaja Bellevue, Klampenborg, Danemarca

Pe timpul verii, plaja Bellevue devine locul preferat de distracţie pentru tinerii nonconformişti din oraşele apropiate. Deşi este o zonă pentru nudişti, sunt acceptate şi domnişoarele ceva mai pudice, care vor să facă plajă numai topless.

Plaja Bellevue ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru cei aflaţi în căutarea unui loc linilştit. Petrecerile se ţin lanţ, iar muzica bubuie cât este ziua de lungă, adesa şi noaptea.

5. Plaja Samurai, Port Stephens, Australia

Plaja Samurai, localizată în apropierea Parcului Naţional Tomaree, se află la dispoziţia nudiştilor întregul an. La o aruncătură de băţ se află şi One Mile, o plajă pentru familişti, dar nudiştii şi textiliştii se tolerează reciproc.

Meciurile de volei reprezintă numai una din zecile de activităţi distractive care au loc pe plaja Samurai.

6. Plaja Wreck, Vancouver, Canada

Aflată la vest de Vancouver, plaja Wreck este o destinaţie cu tradiţie pentru comnunitatea nudistă, nominalizată recent printre cele „7 minuni ale Canadei“. Drumul de acces către plajă nu este amenajat, ceea ce face ca în ciuda popularităţii să nu fie extrem de aglomerată. Localnicii şi turiştii pot cumpăra tot felul de nimicuri de la vânzătorii ambulanţi care cutreieră nisipul cât este ziua de lungă.

Pentru a respecta regula zonei, inclusiv vânzătorii se plimbă nud sau seminud pe plajă. Un inconvenient ar putea fi reprezentat de vreme, care nu este mereu potrivită pentru o baie de soare în pielea goală.

7. Plaja Es Trenc, Mallorca, Spania

Vara aduce o adevărată invazie de turişti pe această plajă, dar zona de centru este ceva mai puţin aglomerată tocmai pentru că este rezervată nudismului. Pe insula Mallorca sunt amenajate peste 200 de plaje, multe fiind deţinătoare ale Steagului Albastru (Blue Flag), un indiciu al calităţii apei, curăţeniei şi facilităţilor existente.Es Trenc, care se remarcă şi graţie nisipului fin, este o plajă destinată relaxării, motiv pentru care este interzisă practicarea sporturilor.

8. Plaja Grande Saline, St. Barts

Insula St. Barts din Caraibe este o destinaţie preferată de celebrităţi, iar plaja Grande Saline nu se împarte între nudişti şi textililşti, ci între heterosexuali (în zona din stânga) şi homosexuali (zona din dreapta).

Drumul până la acestă plajă trece printr-un tunel de vegetaţie şi este străjuit de stânci, dar frumuseţea locului merită efortul unei plimbări.

9. Plaja Tahiti, St. Tropez, Franţa

St. Tropez se numără printre destinaţiile preferate de nudişti încă din anii ´60, iar paparazii „vânează“ aici vedetele care îndrăznesc să lase la vedere mai mult decât şi-ar dori să vadă pe primele pagini ale revistelor şi ziarelor.

10. Praia do Pinho, Balneário Camboriú, Brazilia

Localizată la 80 de km nord de oraşul Florianopolis, Praia do Pinho este considerată prima destinaţie pentru naturişti amenajată în Brazilia. Regula locului spune foarte clar că cei care ajung aici trebuie să renunţe la jenă şi să-şi lase toate hainele deoparte, aşa că textiliştii sunt văzuţi drept intruşi.

 În zonă există un han şi mai multe căsuţe cu vedere la ocean care pot fi închiriate. Regulamentul Praia do Pinho stipulează şi că în zonă nu au voie bărbaţii care nu sunt însoţiţi de o parteneră, cu excepţia celor care fac parte din Federaţia Internaţională Naturistă.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

3 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

4 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

5 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul