A fost dezmințit zvonul că președintele Barack Obama ar fi reînceput să fumeze

Casa Albă a dezmințit că președintele Barack Obama, fost fumător înrăit, ar fi reînceput să fumeze așa cum lăsa să se înțeleagă o fotografie postată duminică pe Instagram, în care părea că ține un pachet de țigări în mână în cadrul summitului G7 care s-a încheiat luni la Berlin, scrie AFP.

Totul a pornit de la această fotografie care îl arată pe Obama discutând într-un balcon cu premierul Italiei, Matteo Renzi, având în mână un obiect de mărimea unui pachet de țigări și din care părea să scoată ceva.

"Nu sunt țigări", a tranșat purtătorul său de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, interogat insistent la întâlnirea cu presa despre această poză aflată de două zile în centrul speculațiilor. Relația și ruptura președintelui Obama cu fumatul fac obiectul unei atenții deosebite din partea presei.

În 2011, el le-a cerut compatrioților lui să renunțe la fumat, deși a recunoscut că este greu să renunți la acest viciu. "Tabagismul este prima sursă a deceselor premature în această țară. Și este greu să te lași de fumat. Credeți-mă că știu acest lucru", a îndemnat el într-un videoclip difuzat în ziua sensibilizării publicului împotriva riscurilor fumatului.

În decembrie 2010, purtătorul său de cuvânt, a asigurat că președintele "nu a mai fumat de nouă luni". El a recunoscut că renunțarea la țigară este "o luptă" pentru Obama, având în vedere stresul la care este supus, dar că a reușit acest lucru pentru că este "încăpățânat", mai scrie AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

3 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

4 Ăștia de la Arad au fost labradorii, urmează pitbulii si dobermanii! Vești sinistre pentru PSD de la DNA!

5 Bravo! / Orban după ce PSD l-a picat pe Cîțu: „Nu accept ca ministrul Finanțelor să fie judecat de partidul care…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj