A fost dezmințit zvonul că președintele Barack Obama ar fi reînceput să fumeze

A fost dezmințit zvonul că președintele Barack Obama ar fi reînceput să fumeze

Casa Albă a dezmințit că președintele Barack Obama, fost fumător înrăit, ar fi reînceput să fumeze așa cum lăsa să se înțeleagă o fotografie postată duminică pe Instagram, în care părea că ține un pachet de țigări în mână în cadrul summitului G7 care s-a încheiat luni la Berlin, scrie AFP.

Totul a pornit de la această fotografie care îl arată pe Obama discutând într-un balcon cu premierul Italiei, Matteo Renzi, având în mână un obiect de mărimea unui pachet de țigări și din care părea să scoată ceva.

"Nu sunt țigări", a tranșat purtătorul său de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, interogat insistent la întâlnirea cu presa despre această poză aflată de două zile în centrul speculațiilor. Relația și ruptura președintelui Obama cu fumatul fac obiectul unei atenții deosebite din partea presei.

În 2011, el le-a cerut compatrioților lui să renunțe la fumat, deși a recunoscut că este greu să renunți la acest viciu. "Tabagismul este prima sursă a deceselor premature în această țară. Și este greu să te lași de fumat. Credeți-mă că știu acest lucru", a îndemnat el într-un videoclip difuzat în ziua sensibilizării publicului împotriva riscurilor fumatului.

În decembrie 2010, purtătorul său de cuvânt, a asigurat că președintele "nu a mai fumat de nouă luni". El a recunoscut că renunțarea la țigară este "o luptă" pentru Obama, având în vedere stresul la care este supus, dar că a reușit acest lucru pentru că este "încăpățânat", mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție