Doi membri ai CA-TVR i-au cerut demisia lui Stelian Tănase, după blocarea conturilor TVR de ANAF

Doi membri ai CA-TVR i-au cerut demisia lui Stelian Tănase, după blocarea conturilor TVR de ANAF

Doi membri ai Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române, Claudiu Brînzan şi Adrian Bădescu, i-au cerut, marţi, demisia lui Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, în contextul în care ANAF a blocat conturile operaţionale ale televiziunii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse.

Doi membri ai CA-TVR i-au cerut demisia lui Stelian Tănase, după blocarea conturilor TVR de ANAF (Foto: Razvan Lupica / Mediafax Foto)

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) s-a întâlnit, marţi, în şedinţă şi a discutat, printre altele, situaţia instituţiei, în contextul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat, luni, conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate - începând din anul 2005 - către bugetul de stat.

În timpul şedinţei, doi membri ai CA al TVR i-au cerut lui Stelian Tănase demisia din funcţia de preşedinte-director general al SRTv.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, Claudiu Brînzan a confirmat acest lucru. "I-am cerut demisia şi eu şi domnul Bădescu, pentru că cel puţin eu îl consider răspunzător pentru actuala situaţie, pentru măsurile pe care le-a luat şi care au ieşit din memorandum", a spus Claudiu Brînzan. El a făcut referire la memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioadă de şapte ani.

Potrivit lui Claudiu Brînzan, Stelian Tănase nu a spus nimic privind această solicitare.

"Eu am propus chiar să ne dăm demisia întregul Consiliu de Administraţie, dacă în modul ăsta colegii mei cred că putem să atragem atenţia factorilor de răspundere, Parlamentului, că trebuie să se facă ceva pentru salvarea Televiziunii Române", a mai spus Brînzan.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România