Doi membri ai CA-TVR i-au cerut demisia lui Stelian Tănase, după blocarea conturilor TVR de ANAF

Doi membri ai Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române, Claudiu Brînzan şi Adrian Bădescu, i-au cerut, marţi, demisia lui Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, în contextul în care ANAF a blocat conturile operaţionale ale televiziunii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse.

Doi membri ai CA-TVR i-au cerut demisia lui Stelian Tănase, după blocarea conturilor TVR de ANAF (Foto: Razvan Lupica / Mediafax Foto)

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) s-a întâlnit, marţi, în şedinţă şi a discutat, printre altele, situaţia instituţiei, în contextul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat, luni, conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate - începând din anul 2005 - către bugetul de stat.

În timpul şedinţei, doi membri ai CA al TVR i-au cerut lui Stelian Tănase demisia din funcţia de preşedinte-director general al SRTv.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, Claudiu Brînzan a confirmat acest lucru. "I-am cerut demisia şi eu şi domnul Bădescu, pentru că cel puţin eu îl consider răspunzător pentru actuala situaţie, pentru măsurile pe care le-a luat şi care au ieşit din memorandum", a spus Claudiu Brînzan. El a făcut referire la memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioadă de şapte ani.

Potrivit lui Claudiu Brînzan, Stelian Tănase nu a spus nimic privind această solicitare.

"Eu am propus chiar să ne dăm demisia întregul Consiliu de Administraţie, dacă în modul ăsta colegii mei cred că putem să atragem atenţia factorilor de răspundere, Parlamentului, că trebuie să se facă ceva pentru salvarea Televiziunii Române", a mai spus Brînzan.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

3 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

4 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

5 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există