NSA nu vrea telefoane mobile inviolabile

NSA nu vrea telefoane mobile inviolabile

FBI și NSA vor să împiedice marii giganți ai internetului precum Apple sau Google să scoată pe piață telefoane criptate inviolabile, invocând riscul ca acestea să fie utilizate în scopuri teroriste sau criminale, relatează AFP.

Luni, în cadrul unei conferințe a unor experți în securitate cibernetică de la Washington, amiralul Mike Rogers, șeful Agenției pentru securitate națională (NSA) a SUA, cea mai puternică dintre agențiile de informații electronice, a reluat avertismentul lansat în octombrie de directorul FBI, James Comey.

'Nu, nu trebuie să lăsăm industria să comercializeze telefoane mobile inviolabile, pentru care doar utilizatorul să dețină codurile PIN de acces la date (numere de telefon, fotografii, mesaje)', a afirmat amiralul.

Șeful NSA și-a exprimat speranța că se poate ajunge la un compromis cu industria de profil pentru a fi găsit un 'cadrul legal' care să permită poliției sau agențiilor de informații să aibă acces la datele din mobilul unei persoane vizate de o procedură judiciară, de exemplu.

'Este o adevărată problemă de securitate națională', a apreciat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...