O scurtă istorie a canabisului

O scurtă istorie a canabisului

Lăsând la o parte partizanatul pro sau contra asupra acestui subiect, vom prezenta cele mai importante evenimente care au avut ca protagonist această plantă.

Cele mai vechi timpuri – din China până în România

Există o serie de dovezi arheologice care au demonstrat folosirea cânepei în arealul Asiatic şi est European încă de acum 10 000 de ani. Cele mai vechi descoperiri sunt din spaţiul Taiwanez şi atestă folosirea fibrei de cannabis în industria textilă. Încă din mileniul al III-lea î.Hr, sunt consemnate utilizările medicale ale canabisului în spaţiul chinez. Tradiţia medicală naturistă chineză îşi are, astfel, rădăcinile din cele mai vechi timpuri. Fiecare parte a acestei plante a fost exploatată medical de către vechii chinezi, fiind consemnate zeci de proprietăţi medicale – de la cea de cauterizant până la cea de anestezic.

Şi în India canabisul a fost folosit cu mii de ani înaintea erei noastre, din regiunile muntoase ale Himalaiei până în valea Indusului. Planta a avut un rol important în religia locală hindusă, dar şi în medicină, cum a fost cazul Chinei. În textele antice descoperite în India sunt consemnate bolile pentru care era folosită planta: insomnie, dureri de cap, tulburări gastrice. De asemenea, este confirmată şi utlizarea plantei ca anestezic pentru femeile care năşteau.

Continuarea pe historia.ro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...