Picturi în valoare de 450.000 de euro, la licitaţia Grimberg din primăvară

Picturi în valoare de 450.000 de euro, la licitaţia Grimberg din primăvară

Casa de Licitaţie Grimberg se pregăteşte pentru un nou eveniment. Prima licitaţie din această primăvară va avea loc în data de 26 martie, la Hotel Radisson BLU, Bucureşti şi se bucură de o valoare totală a lotului estimată la 450.000 de euro. Licitaţia va fi un eveniment cu totul special graţie operelor de pictură românească şi europeană, sculptură şi obiecte decorative cu circuit european propuse publicului. 

 

După două evenimente de mare succes, în decembrie 2013 şi februarie 2014, loturile care compun această a treia licitaţie sunt astfel concepute încât oferă iubitorilor şi investitorilor în artă un echilibru între piese de artă românească clasică (în acest segment existând o serie de lucrări excepţionale, semnate  de mari maeştri), sculptură românească, obiecte decorative cu statut european şi pictură contemporană. 

 

„După cum ne-am propus de la intrarea pe piaţă, Casa de Licitaţie GRIMBERG aduce în atenţia publicului un important lot de artă contemporană. 50 de tablouri semnate de 30 de artişti contemporani intră într-un dialog cu 80 de lucrări de artă clasică, semnate de maeştri ai artei româneşti cu tradiţie“, a declarat Ştefan Grimberg, fondatorul Casei de Licitaţie şi Galeriei de Artă Grimberg. 

 

Evenimentul se remarcă de asemenea prin prezenţa unor artişti foarte tineri despre care Casa de Licitaţie Grimberg crede că au un mare potenţial. Procentul de 40 % pentru lucrările de pictură contemporană  prezente în această licitaţie demonstrează interesul casei pentru promovarea artei contemporane, atât a numelor consacrate, cât şi a tinerilor artişti. Procentul de 20% de lucrări semnate de mari maeştri ai picturii româneşti conferă acestui eveniment un aspect cu totul  special.

 

La capitolul sculptură se evidenţiază o serie de piese de valoare ale unor maeştri români precum: Ion Vlasiu, Ion Turetcă, Alexandru Călinescu, dar şi străini: Antoine – Louis Barye, Emmanuel Villanis, Theodore Stundl, Theodore Riviere, Ivan Mestrovic.

 

Odalisca, de Iosif Iser FOTO Grimberg

 

Despre Grimberg - Casă de licitaţie şi Galerie de Artă 

 

Casa de Licitaţie şi Galeria de Artă Grimberg şi-au deschis porţile în toamna anului 2013 cu expoziţia “Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism”. Aceasta a adus în prim plan lucrări de artă românească excepţionale ale unor nume celebre precum: Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba, lucrări remarcate de colecţionari, critici de artă şi investitori.

 

Punând accent pe valoarea plastică a lucrărilor şi selectând extrem de riguros operele propuse spre vânzare, Galeria şi Casa de Licitaţie Grimberg oferă lucrări de o inefabilă frumuseţe şi de o autenticitate incontestabilă. Casa de Licitaţie Grimberg  îşi propune să reaşeze artele plastice româneşti pe o scară solidă a valorilor, oferind investitorilor şi amatorilor de frumos certitudinea autenticităţii şi un permanent suport de competenţă, seriozitate şi disponibilitate. Prin acţiunile sale, Casa de Licitaţie şi Galeria de Artă Grimberg sprijină reconectarea şi promovarea artei plastice la spaţiul european, propunându-şi în acelaşi timp să devină sursa de informare şi partener de încredere în domeniul artei, pentru clienţii săi. 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …