Premieră în ultimii 18 ani: Un pui de rinocer negru s-a născut la grădina zoologică din Zurich

Premieră în ultimii 18 ani: Un pui de rinocer negru s-a născut la grădina zoologică din Zurich

Un pui de rinocer negru, o femelă botezată Olmoti, s-a născut la grădina zoologică din Zurich în noaptea de duminică spre luni, evenimentul fiind o premieră în ultimii 18 ani, au anunţat marţi reprezentanţii acestei instituţii.

Premieră în ultimii 18 ani: Un pui de rinocer negru s-a născut la grădina zoologică din Zurich (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Publicul va putea vedea puiul de rinocer începând din 2 ianuarie, Olmoti urmând să petreacă primele zile doar în compania mamei, înainte de a fi introdusă în spaţiile accesibile vizitatorilor.

Mama lui Olmoti se comportă deja într-un mod "foarte matern", protejând micul rinocer, primul pui pe care l-a născut, potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice.

Grădina Zoologică din Zurich găzduieşte rinoceri negri din anul 1949, iar până în prezent nouă pui din această specie s-au născut în ţarcurile sale. Parcul este parte a unui program european de conservare a acestei specii de rinocer, având 66 de animale în 17 grădini zoologice de la începutul lui 2014.

Rinocerii negri sunt o specie pe cale de dispariţie. În secolul al XIX-lea, populaţia de rinoceri negri se ridica la circa 100.000 de exemplare, dar, în prezent, numărul acestora a scăzut la sub 5.000.

Cea mai mare ameninţare la adresa rinocerilor negri este braconajul, animalele fiind căutate pentru cornul lor, care se vinde la preţuri apropiate de cele ale aurului pe piaţa asiatică.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga