TOP CINEMA 'San Andreas', cu Dwayne Johnson în rolul principal, conduce topul încasărilor în cinematografele nord-americane

TOP CINEMA 'San Andreas', cu Dwayne Johnson în rolul principal, conduce topul încasărilor în cinematografele nord-americane

Filmul de acțiune 'San Andreas' ('Dezastrul din San Andreas'), producție a studiourilor Warner Bros, cu Dwayne Johnson în rolul principal, conduce la debut încasările în cinematografele nord-americane, în weekendul recent încheiat, cu 53,2 milioane de dolari, potrivit estimărilor societății Exhibitor, scriu AFP și portalul boxofficemojo.com.

În film, o falie adiacentă și necunoscută începe să se manifeste brusc în apropiere de barajul Hoover din Nevada, iar seismul declanșat pe această falie activează temuta falie San Andreas, care declanșează o serie de seisme catastrofale care lasă în urma lor distrugeri de neimaginat de la Los Angeles până la San Francisco. Zgârie-norii se transformă în mormane de moloz și fiare contorsionate, incendiile incontrolabile mistuie totul în calea lor, iar valuri tsunami uriașe distrug podul Golden Gate.

Proiectat în 3.777 de săli de cinema, filmul este un succes în primul rând pentru actorul principal, Dwayne 'The Rock' Johnson, 'care este în mod clar unul dintre cele mai atractive staruri în acest moment', potrivit lui Paul Dergarabedian, expert în cadrul societății Rentrank.

Pentru a treia săptămână la rând comedia 'Pitch Perfect 2', regizată de Elizabeth Banks, despre aventurile unui grup de femei care cântă într-un cor al unei universități americane, este pe locul doi în topul încasărilor. În weekendul recent încheiat a strâns 14,8 milioane de dolari, ajungând per total la 147,5 milioane de dolari.

Filmul SF 'Tomorrowland' ('Lumea de dincolo de mâine'), producție a studiourilor Disney, cu George Clooney în rolul principal, este pe locul trei în topul încasărilor cu 13,8 milioane de dolari, iar per total în cele două săptămâni de la lansare a strâns 63,2 milioane de dolari.

Pe locul patru în topul încasărilor s-a clasat, cu 13,6 milioane de dolari, cel de-al patrulea film al regizorului George Miller din seria Mad Max, 'Fury Road', cu frumoasa Charlize Theron într-unul din rolurile principale ale filmului, a cărui premieră mondială a avut loc în cadrul festivalului de la Cannes.

Thrillerul SF de acțiune cu supereroi 'Avengers: Age of Ultron' ('Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron') își consolidează locul cinci cu 10,9 milioane de dolari, iar per total de la lansare pe continentul nord-american a strâns peste 427 milioane de dolari.

Comedia romantică 'Aloha', în regia lui Cameron Crowe, cu Bradley Cooper, Emma Stone și Rachel McAdams în rolurile principale, strânge 10 milioane de dolari la debut, ocupând locul șase în top.

Filmul horror 'Poltergeist', în regia lui Gil Kenan, un remake al peliculei cu același nume din 1982 al regizorului Tobe Hooper, ocupă locul șapte în box office-ul nord-american cu 7,8 milioane de dolari. În cele două săptămâni de la lansare a strâns 38,2 milioane de dolari.

Drama romantică 'Far from the Madding Crowd', adaptare după un roman al scriitorului Thomas Hardy, în regia lui Thomas Vinterberg, ocupă locul opt cu 1,4 milioane de dolari, în cele cinci săptămâni de la lansare a strâns 8,4 milioane de dolari.

Comedia de acțiune 'Hot Pursuit', în regia lui Anne Fletcher, cu Reese Whiterspoon și Sofia Vergara în rolurile principale, a strâns 1,3 milioane de dolari, ocupând locul nouă în topul încasărilor, însă per total în cele patru săptămâni de la lansare a depășit 32,3 milioane de dolari.

Filmul de animație 'Home' ocupă locul zece în topul încasărilor cu 1,1 milioane de dolari, acumulând per total în cele zece săptămâni de la lansare 170,4 milioane de dolari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...