Ăsta, URMAŞUL lui Iohannis?

Ăsta, URMAŞUL lui Iohannis?

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) Teodor Atanasiu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că va candida la președinția partidului, respectiv pentru postul de co-președinte, el afirmând că foarte mulți dintre colegii săi i-au declarat susținerea.

Teodor Atanasiu, care a precizat că pentru funcția rămasă vacantă odată cu alegerea lui Klaus Iohannis președinte al României pot să candideze doar vicepreședinții partidului, a afirmat că, până în prezent, doar el și Ludovic Orban și-au anunțat această intenție.

"Eu sunt unul dintre candidații la acest post, pentru care mulți dintre colegii mei mi-au declarat susținerea. Eu sper să nu fie o adevărată bătălie pentru acest post, fiindcă, până la urmă, este un post interimar, care va fi până la Congresul din 2017. Cred că ne vom strânge toți liderii partidului, cu toți președinții de județe, și vom sta la o discuție amicală, discutând ce avem de făcut politic în perioada următoare și care ar fi cel care ne-ar reprezenta cel mai bine. Sper să alegem dintre doi-trei și nu dintre 32 (vicepreședinți — n.r.)", a afirmat prim-vicepreședintele liberal.

Atanasiu a menționat că alegerea noului co-președinte va fi făcută de către Biroul Permanent Central al PNL înainte de 21 decembrie, dată la care Klaus Iohannis va depune jurământul ca președinte al României. "În săptămâna de dinainte de 21 decembrie va trebui să avem și rezolvarea acestei probleme", a spus liderul liberal.

Teodor Atanasiu a subliniat că până la data la care se va decide viitorul co-președinte mai pot exista și alte persoane care vor să candideze. "Nu e o perioadă limită. Până în ziua în care este ședința, până atunci se pot face propuneri", a spus Atanasiu.

În ceea ce îl privește pe Crin Antonescu, Atanasiu a afirmat că nu poate candida acum la această funcție deoarece nu este vicepreședinte. "Dacă la viitorul Congres dorește, e liber să candideze, dar pe procedura internă, acum, la succesiune, nefiind vicepreședinte, nu poate candida la această funcție", a menționat prim-vicepreședintele PNL.

Atanasiu a menționat că nu a fost o depunere în scris de candidatură, ci o declarație verbală. "Până la urmă, fiind o alegere internă a unui partid trebuie să discuți cu colegii. Dacă simți că ai susținere merită, dacă nu simți că ai susținere e o pierdere de vreme și îi încurci și pe ei să-ți depui o candidatură așa, numai de flori de măr", a declarat senatorul Teodor Atanasiu.

Cel mai vechi lider al unei organizații județene din țară, Teodor Atanasiu, care este președinte al PNL Alba din 1993, a mai spus că, indiferent de ce se va întâmpla, nu va mai rămâne în această funcție.

"Îi anunț astăzi pe colegii mei din Alba, cu care am (vineri — n.r.) o întâlnire, că le mulțumesc foarte mult pentru modul în care am colaborat cu ei timp de 21 de ani și că nu o să pot să rămân în continuare pe această funcție și vor trebui să găsească un succesor", a declarat Atanasiu.

El a precizat că fiind mai nou și președinte al organizației București, nu poate să fie și președinte al celei din Alba.

"A fost o perioadă de campanie, de aceea nu am făcut alte mișcări în perioada aceasta", a conchis senatorul de Alba.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România