Baronul ONCOLOGICELOR din Cluj, avere de NABAB

Baronul ONCOLOGICELOR din Cluj, avere de NABAB

Conf. dr. Tudor Ciuleanu este singurul medic de la Institutul Oncologic de la Cluj al cărui birou a fost vizat pentru percheziții de către procurorii DNA în cadrul unei anchete privitoare la traficul cu medicamente oncologice.

Conferențiarul Tudor Ciuleanu, medic la Institutului Oncologic din Cluj-Napoca și director al departamentului de imunologie din cadrul UMF Cluj, are o avere de nabab. De la Institutul Oncologic, el a incasat în ultimii patru ani 1,4 milioane de lei. Ciuleanu a câștigat, anul trecut, 1,5 milioane de lei, din drepturi de proprietate intelectuală. El face parte din comisia CAS Cluj care aprobă lista medicamentelor în cadrul Programului Național de Oncologie. Cabinetul său medical a fost percheziționat de procurorii DNA. 

Tudor Ciuleanu a castigat, din drepturi de proprietate intelectuala din Romania, Irlanda, Germania, SUA, Anglia, Austria, Elvetia, Germania, Olanda si Slovenia, 1,5 milioane de lei numai in 2014, potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul UMF Cluj.

Din 2011 si pana in 2014, conferentiarul a avut incheiat un contract civil de prestari servicii cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca in valoare de 1,4 milioane de lei.

Medicul a fost presedintele Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala si este asociat unic la SC Oncomed SRL.

Firma sa are ca domeniu de activitate “cercetare-dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie” si functioneaza din 2004. Ultimul bilant financiar arata ca societatea a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de 40.000 de lei.

Anul trecut, Ciuleanu a castigat de la UMF Cluj 80.000 de lei, adica un venit de peste 6.600 de lei pe luna.

In conturi, medicul oncolog are peste 295.000 de euro, 63.000 de dolari si 9.500 de lei. Mai are bijuterii si opere de arta in valoare de 10.000 de euro.

Medicul are doua terenuri, doua case, doua apartamente si o casa de vacanta si are in garaj trei autoturisme: un Mercedes, un Land Rover si un Dscovery 3.

El face parte din Comisia CAS Cluj care aproba lista medicamentelor in cadrul Programului National de Oncologie.

Alaturi de el, in comisia de Oncologie si Hematologie de la nivelul CAS Cluj mai sunt membri conf. dr. Anca Bojan (de la Institutul Oncologic Cluj), dr. Radu Tanasescu (de la Institutul Oncologic Cluj), dr. Calin Cainap (de la Institutul Oncologic Cluj), dr. Adriana Vlad, medic-sef la CAS Cluj, farmacista Lucia Mihesan, secretar CAS Cluj si dr. Corina Luca, din cadrul DSP Cluj.

Medicamentele aprobate sunt: Interferonum, Alfa 2 A si Alfa 2B si Pegfilgrastimum, potrivit CAS Cluj.

O referinta interesanta se face la adresa medicului intr-un articol publicat de Evenimentul Zilei, din decembrie 2013. In articolul “Caracatita din Ministerul Sanatatii lasa bolnavii fara medicamente salvatoare”, semnatara articolului, Cristina Lica, arata urmatoarele:

“Medicul Tudor Ciuleanu, de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, membru in comisia de oncologie, sustine ca participarea sa la evaluarea dosarelor citostaticelor noi a fost <<obiectiva>>, dezinteresata si exclusiv in scopul de a veni in sprijinul pacientilor. Potrivit declaratiei sale de avere, doctorul a incasat bani de la o serie de companii farma, printre care Amgen, Merck, Eli Lilly, Pfizer, Novartis, Sanofi, Astra Zenecca, Sandoz. Oncologul spune insa ca e normal ca medicii considerati lideri de opinie sa fie selectionati de companiile farma. <<Cred ca cel mai greu argument in numirea ca evaluator al dosarelor medicamentelor noi a fost recunoasterea contributiei mele materializata in ultimii zece ani prin autorizarea unor noi citostatice, de care acum beneficiaza pacienti de pretutindeni (erlotinib, pemetrexed, topotecan oral in cancerul bronhopulmonar)>>.


 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…