Ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni cu Traian Băsescu?

Ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni cu Traian Băsescu?

Cum se explică atacul furibund al lui Traian Băsescu la adresa DNA, a SRI, a Înaltei Curți? Prin presiunea pe care Elena Udrea o face pentru ca mentorul și protectorul ei să o scape de închisoare. Este singura explicație pentru pirueta grotescă făcută de Traian Băsescu în doar două săptămâni.

Pe 22 martie, la Timișoara, fostul președinte declara: „Am preluat o țară în care justiția a fost la cheremul politicienilor. Am lăsat o țară în care politicienii sunt la cheremul justiției. Politicienii să tremure de frica procurorilor, nu procurorii de frica politicienilor.” Luni seara, la B1 TV, nu doar că Traian Băsescu nu își mai dorea ca politicienii să tremure de frica procurorilor, ba chiar îi acuză pe aceștia de abuzuri repetate, vorbește de guantanamizare și spune că nu i-a sunat pe Laura Codruța Koveși, pe Florian Coldea și pe Livia Stanciu ”de silă”.

Ce s-a întâmplat din 22 martie încoace? Un singur lucru. Elena Udrea i-a transmis lui Traian Băsescu prin cei doi purtători de cuvânt care i-au rămas fideli, un jurnalist și o fostă tenismenă, că dacă o ține în ritmul ăsta și continuă să laude procurorii, în loc să o sprijine pe ea, va începe să vorbească despre ce anume știa precis și președintele din combinațiile pentru care se află acum după gratii.

Primul semnal a fost un articol în care Udrea i-a transmis explicit că se consideră o proastă pentru că (încă) îl protejează. Mesagerul fusese și el la rândul lui amenințat voalat de Udrea, în urmă cu câteva luni, că va vorbi despre sumele cu care l-a plătit dacă va continua să o atace. Maestrul a înghițit în sec și s-a conformat. Nu doar că a încetat să o mai critice, dar a devenit cel mai zelos avocat al ei și cel mai înverșunat critic al dușmanilor ei.

Al doilea semnal, mult mai amenințător, a fost dat prin prezența Ruxandrei Dragomir la Antena 3. În urmă cu o săptămână, fosta tenismenă declara la postul care a măturat ani de zile pe jos cu Elena Udrea că și ea, ”dar și multe alte persoane,” considerau că Traian Băsescu ”putea să facă mai multe pentru Elena. Nu știu. Să vină cu mai multe declarații în favoarea ei. Să o susțină în demersurile pe care ea le-a făcut.” Ce mesaj mai clar pentru Traian Băsescu că ar putea urma un festival de dezvăluiri ale Elenei Udrea împotriva sa?! Și unde?! Și unde?! Exact la televiziunea care ar da orice să poată titra ”Elena Udrea, exclusiv pentru Antena 3: Traian Băsescu știa de fiecare șpagă pe care am luat-o!”

Decizia pe care a luat-o fostul președinte în fața amenințările celei pe care a crescut-o pentru a-i fi succesor? A cedat. Îi face pe plac. Atacă procurorii și urlă în gura mare că Elena Udrea este o victimă a celor care ”guantanamizează” lupta anticorupție. Păcat. Băsescu i-a învins și ne-a scăpat de Năstase, Vântu și Voiculescu și i-a venit de hac o pițipoancă. Mare păcat! România a pierdut un soldat curajos.

Dan Turturică

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

4 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

5 București, duminică seara...