DNA și SRI pe urmele unor AFACERI cu MIROS de FSB/Vasile Blaga și Rareș Bogdan, pe acolo, pe undeva

DNA și SRI pe urmele unor AFACERI cu MIROS de FSB/Vasile Blaga și Rareș Bogdan, pe acolo, pe undeva

La prima vedere, ar putea parea ca ancheta privind devalizarea generalizata la care a fost supusa Compania Nationala de Cai Ferate in ultimii ani a fost abandonata de catre procurorii anticoruptie. Insa lucrurile sunt departe de a sta asa, chiar daca, uneori, complexitatea deosebita a dosarelor instrumentate i-a depasit pe oamenii Laurei Codruta Kovesi. Care insa, acum, nu doar ca au reluat in forta cerectarile, dar, cu sprijinul structurilor informative, au patruns pe noi piste, desprinse parca din filmele de spionaj. 

Serviciile secrete româneşti monitorizează strict activitatea agenţilor FSB-ului rusesc
Si dincolo de spetele privindu-i, de exemplu, pe fostul ministru Dan Sova sau pe mai vechiul lor client, miliardarul Gruia Stoica, procurorii inca nu au terminat nici „meciul” pe care il au cu afaceristul Calin Mitica. Este vorba despre un fost mecanic de locomotiva care, dupa ce a facut o avere fabuloasa din taierea sinelor de cale ferata si vanzarea lor la fier vechi, si-a pus firmele detinute sa suga la bugetul generos asigurat de catre fosti directori de la CFR Calatori, ca Alexandru Noaptes, Teodor Gavris sau Emil Sabo. Insa mai grav chiar decat prejudiciul de sute de milioane de euro constatat de catre Curtea de Conturi la compania de stat este faptul ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, serviciile secrete romanesti se afla in stare de alerta maxima, avand indicii ca de toata aceasta spoliere a cailor ferate nu este strain nici temutul FSB rusesc!

Protectia „Doi s’un sfert”!

Pentru un fost mecanic de locomotiva, Calin Mitica are cu ce sa se mandreasca. Fie si cu simplul fapt ca a ajuns rivalul de moarte al fostului fierar din Toflea, Gruia Stoica, cei doi fiind principalii jucatori pe piata transportului feroviar romanesc si nu numai. Sau ca a primit inalta distinctie bisericeasca Crucea Transilvana a Arhiepiscopiei Clujului, pe care nu o mai are niciun coleg de loja. De asemenea, acelasi Mitica se poate lauda ca este coleg de lot, intr-un alt dosar instrumentat de DNA, cu cumatrul lui Viorel Hrebenciuc, controversatul fost director al CFR Calatori, Alexandru Noaptes. Dar si ca s-a asociat, in alte diverse firme, cu oameni ca Rares Bogdan sau fostul conducator al serviciului secret al Ministerului de Interne, generalul Rusu Stoian.

Agathe Rudeanu, fiica lui Vasile Blaga, manager consilier la firmele afaceristului clujean
De altfel, faptul ca detine o firma privata de securitate cu unul dintre parintii „Doi s’un sfert” nu este deloc intamplator, de-a lungul timpului creandu-se legenda ca in spatele succesului in afaceri al „bietului” mecanic de locomotiva s-ar afla chiar controversatul serviciu secret. Si cum, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, o alta firma particulara de detectivi aflata sub inaltul patronaj al clujenilor care au controlat atata amar de vreme Directia de Informatii si Protectie Interna ar fi fost implicata in actiuni suspecte impotriva proiectului „Nabuconodosor”, spre reala satisfactie a FSB-ului rusesc, lucrurile par sa incepe sa se lege tot mai mult.

Călin Mitică este asociat cu Rareş Bogdan

Aceasta este „gaura” stabilita de catre inspectorii Curtii de Conturi in bugetul companiei de stat CFR Calatori, in urma „colaborarii” cu unele dintre firmele lui Calin Mitica, ca SC REMARUL 16 Februarie SA sau SIRV Brasov SA. Care, dupa cum sustin procurorii anticoruptie, vindeau companiei de stat vagoane revopsite pe post de unele modernizate sau faceau reparatii fictive altor vagoane, amenintandu-i apoi pe functionarii care nu acceptau mita ca sa faca procese verbale falsificate de receptie a lucrarilor. De asemenea, la acest prejudiciu, oricum urias, se adauga si activitatea constanta de sabotare a SNT CFR Calatori, care era scoasa de pe cele mai profitabile trasee pentru a se face astfel loc companiei rivale a lui Mitica, SC Transferoviar Grup SA. Practic, dupa cum sustin sursele noastre, structuri informative ale statului roman au atras chiar atentia ca se poate vorbi in acest caz de o actiune concertata, bine pusa la punct, de anihilare a companiiilor de stat care activeaza in domeniul transportului feroviar. Pentru ca, in afara de CFR Calatori, si CFR Marfa a cazut victima atat atacurilor venite din partea lui Gruia Stoica, cat si celor coordonate de catre firmele lui Calin Mitica. Adica a celuilalt miliardar specialist in vanzarea de fier vechi care a incercat sa preia una dintre cele mai profitabile societati romanesti, atat prin mijloace subterane, cat si la buclucasa licitatie in urma careia a fost arestat Gruia Stoica. Iar partenerii occidentali nu aveau cum sa stea deloc linistiti vazand cum transportul feroviar in aceasta parte a Europei, adica un segment considerat strategic din punct de vedere al sigurantei nationale, este impartit intre „investitori” ca Gruia Stoica si Calin Mitica.

Zgarda pentru Blaga

Culmea este insa ca, in toata aceasta perioada in care, dupa cum sustin procurorii DNA, Calin Mitica a devalizat in voie CFR-ul, „manager consilier” al afaceristului clujean era Agathe Rudeanu. Adica nimeni alta decat fiica actualului co-presedinte al PNL, Vasile Blaga! Desigur, „Buldogul” a jucat tare cartea anticoruptiei atunci cand ginerele sau a fost arestat, urland ca nu-i va mai permite acestuia sa-i calce vreodata pragul casei. Acum insa situatia este si mai complicata, sfatuitorul de taina in afaceri al lui Calin Mitica fiind chiar fata liderului liberal. Si, mai mult chiar, se pare ca de aceasta data cei implicati in reteaua lui Mitica nu simt in ceafa doar rasuflarea DNA-ului. Pentru ca exista rapoarte informative care demonstreaza monitorizarea stricta a acestui grup de influenta de la Cluj, pe motiv de contacte „neortodoxe” cu serviciul de spionaj rusesc, temutul FSB!  Cătălin TACHE

Rareş Bogdan

Jurnalistul clujean Rareş Bogdan a fost coleg de facultate şi de grupă cu Eduard  Hellvig, actualul șef al SRI, şi a controlat în diferite perioade, direct sau indirect, cotidianul Ziua de Cluj şi agenţia de publicitate Trend Communication (în care este asociat şi cu colegul său de la Realitatea TV Octavian Hoandră, un apropiat al fostului ministru şi rector al UBB Cluj Andrei Marga).

Rareş Bogdan a preluat staţiile locale din Ardeal ale Realitatea TV, iar ulterior a devenit chiar director general al postului-mamă din Bucureşti unde realizează în prime-time emisiunea “Jocuri de Putere”.

Cosmin Gușă a recunoscut că afaceristul Călin Mitică este partenerul de afaceri al lui Rareş Bogdan şi Măricel Păcuraru şi partenerul său de afaceri în Realitatea Media. Acest parteneriat consta în faptul că posturile locale Realitatea TV din Transilvania au fost preluate de SC Presa Zece SRL, controlată indirect de Călin Mitică şi Rareş Bogdan. Acţionarii SC Presa Zece SRL sunt Marius Baica şi Ramona Valerica Diţă. Baica este unic acţionar la Nova Cominvest, societate care la rândul său deţine acţiuni la Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca, controlată de omul de afaceri Călin Mitică.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 Ceceni conduși de nepotul lui Kadîrov au violat o propagandistă rusă